İngiliz Parlamentosundan giderayak Türkiye düşmanlarına destek

İngiltere Parlamentosu, Türkiye’nin tepkisine çekecek bir çağrı’ya imza attı. İngiltere‘de Parlamento, Dışişleri Bakanlığını Türkiye'deki basın özgürlüğü ihlallerini kamuoyu önünde eleştirmeye ve Türkiye'yi 'insan hakları konusunda öncelikli görülmesi gereken ülke' ilan etmeye çağırdı.

İngiliz Parlamentosundan giderayak Türkiye düşmanlarına destek
İngiliz Parlamentosundan giderayak Türkiye düşmanlarına destek
GİRİŞ 09.09.2019 15:30 GÜNCELLEME 09.09.2019 17:12
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İngiltere Parlamentosu, Türkiye'nin tepkisine çekecek bir çağrı'ya imza attı. İngiltere‘de Parlamento, Dışişleri Bakanlığını Türkiye'deki basın özgürlüğü ihlallerini kamuoyu önünde eleştirmeye ve Türkiye'yi "insan hakları konusunda öncelikli görülmesi gereken ülke" ilan etmeye çağırdı.

 

 

İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi, küresel basın özgürlüğü konulu raporunda Türkiye'deki ihlallere de değindi.

Raporda, İngiltere Dışişleri Bakanlığının, basın özgürlüğünü ihlal eden hükümetlerin "kamuoyu önünde utandırılması için daha fazlasını yapması" gerektiği belirtildi. 

 

 

Bakanlığın, özellikle de İngiltere'nin çıkarları söz konusu olduğunda, sadece kapalı kapılar ardında uyarılarda bulunduğu yönünde bir endişe olduğunu aktaran komite, bu kapsamda verdiği örnekler arasında Türkiye'deki basın özgürlüğü ihlallerini de saydı.

"Türkiye'de medya özgürlüğü bakımından ciddi azalma oldu. Bize (bu rapor için) oradan yazan gazeteciler, isimlerinin ya da görüşlerinin yayımlanması hâlinde misilleme yapılmasından oldukça korkuyordu." ifadesini kullanan komite, İngiltere Dışişleri Bakanlığını, Türkiye'yi "insan hakları konusunda öncelikli görülmesi gereken ülke" ilan etmeye çağırdı.

Raporda ayrıca, Dışişleri Bakanlığının Türkiye'deki ihlalleri "kamuoyu önünde ciddi şekilde eleştirmesi gerektiği" ifade edildi.

Hapis cezasının gazetecilere yönelik en önemli tehditlerden biri olduğunu belirten komite, Avusturya merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) verilerine göre Türkiye'de şu an 136 gazetecinin hapiste olmasının İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler'in verdiği bilgiye göre Ağustos 2019 itibarıyla dünya genelinde ise toplam 399 gazeteci, vatandaş gazeteci ve medya çalışanının hapiste olduğunu aktaran komite, cezaevindeki bu kişilerin yaklaşık yarısının Türkiye, Çin, Mısır, İran ve Suudi Arabistan'da olduğunu ifade etti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Ekim 2018'de, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü olayın da etkisiyle bir basın özgürlüğü kampanyası başlatmıştı.

İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nin bugün yayımladığı rapor da bakanlığın bu kampanya doğrultusunda şu ana kadar attığı adımların değerlendirilmesi amacıyla hazırlandı.

KAYNAK: TİMETÜRK
YORUMLAR 20
  • Ali29 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsan hakkını hukukunu sizin gibi domuz sürülerinden öğrenecek değiliz. Türkiye bu lafların üzerine bir kaç tane hain gazeteciyi hapse atıp anasından doğduğuna pişman etmelidir. İngiltere'ye de nota geçip gelin insan haklarını bizden öğrenin demesi lazım. Siz gidin önce içinizdeki işleri halledin, sonra başka işlere burnunuzu sokun pis kafirler.
    Cevapla
  • Fikr-i hürriyet 4 yıl önce Şikayet Et
    kendi elemanları içerde olunca bu şekilde ağlamaya çalışıyolar
    Cevapla
  • Orhan Öztürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabi bu k.sızlar insan haklarını kendi ırkından olmayanı sömürmek olarak bildiği için bizi kabullenemiyorlar.
    Cevapla
  • admin 4 yıl önce Şikayet Et
    sizi somurgeciler okyanustaki sular bir an once yukselir de yasadiginiz yerler sular altinda kalir hepiniz multeci olursunuz insallah kimse de sizi topraklarina almaz
    Cevapla
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    ingilzlerden farklı 1 davranış bekleyenlerin anlını garışlarım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı