Dengeleri değiştirecek karar! Trump görevden aldı

Son dakika haberine göre: ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ı görevden aldığını açıkladı.

GİRİŞ 10.09.2019 19:04 GÜNCELLEME 11.09.2019 07:56
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, dün gece Bolton'a, artık Beyaz Saray'da ona gerek olmadığını söylediğini belirtti. 

 

 

Bolton'ın birçok önerisine şiddetle karşı çıktığını ve yönetimdeki birçok kişinin de kendisiyle hemfikir olduğunu belirten Trump, "Bu nedenle de John'dan istifasını istedim ve bu sabah bana verdi. John'a hizmeti için teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.  

Trump, Bolton'ın yerine gelecek ismi, gelecek hafta açıklayacağını kaydetti. 

 

 

John Bolton da Twitter hesabından, "Başkan Trump'a dün gece istifa etmeyi önerdim ve bana 'Bunu yarın konuşalım' dedi." açıklamasında bulundu.

Bolton ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in, yaklaşık 1 buçuk saat sonra Beyaz Saray'da ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. 

TOPLANTIYA BOLTON KATILMAYACAK

Beklenen basın toplantısına Bolton'un katılmayacağı açıklandı.

YPG DESTEKÇİSİ BOLTON

Terör örgütü YPG'ye desteğiyle bilinen Bolton, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüşme gerçekleştirdikten sonra Türkiye'nin kararlılığını görmüştü. Bolton 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye'yi hedef almıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 52
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    sadece manken değişikliği vitrin aynı vitrin değişen birşey olmuyacak.
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam muhtemel bir İran operasyonu için göreve getirilmişti. Fakat Rusya destekli İran'ın kolay lokma olmadığı anlaşılınca tüm planlar alt üst olmuştu. Çünkü İran ve Türkiye kesinlikle Rusya'nın kırmızı çizgileridir. Rusya bu devletleri sevdiği için mi kırmızı çizdi? tabi ki hayır çünkü Amerika buraları işgal ederse Rusya ile komşu olup Rusya'nın tüm gizli sırlarını ifşa edecektir. Rusya burnunun hemen dibinde süper bir güç istemediği için söz konusu ülkelere yardımda bulunuyor.
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 4 yıl önce Şikayet Et
    Deşifre olan görevden alınıyor, daha azılısı atanıyor. Ortak özellikleri terör sevici ve Türk düşmanı olmaları.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    isqabetli bir karar bu zalimin gittiği iyi olmuş
    Cevapla
  • Ers61 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiçbir denge falan değişmez, mübalağa yapmayın. ABD'nin dengesi bellidir; İsrail- Dünya. İsrail'in menfaati için icabında bütün dünyayı ateşe vermek için perva göstermez. Şahıslar önemli değildir, kim gelirse gelsin bu çizginin dışına çık(a)maz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi