Yunanistan'ın silahlarını çaldılar! Korkunç ihtimal!

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, İleryoz (Leros) Adası'ndaki kaybolan bazı askeri silah ve mühimmata ilişkin, 'İlk adımları attık, bu meseleyi çözeceğiz' dedi. Öte yandan, Kaybolan silahların ve mühimmatın farklı bir ülkede terör saldırısında kullanılabileceği, bu nedenle durumun çok ciddi olduğu belirtiliyor.

Yunanistan'ın silahlarını çaldılar! Korkunç ihtimal!
Yunanistan'ın silahlarını çaldılar! Korkunç ihtimal!
GİRİŞ 11.09.2019 23:44 GÜNCELLEME 12.09.2019 01:03
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas basın brifinginde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

 

"SİLAHLAR KADEME KADEME KAYBOLMUŞ OLABİLİR"

Silah ve mühimmatın kaybolmasının, olayın ortaya çıktığı tarihte değil daha önce gerçekleştiğine dikkati çeken Petsas, silahların kademe kademe kaybolmuş olabileceğini söyledi.

 

 

"TERÖR İHTİMALİ DE DEĞERLENDİRİLİYOR"

Petsas, terör dahil her türlü ihtimalin değerlendirildiğini ifade ederek, çeşitli açıklamalara karşın soruşturmanın sonuçlanmasının beklenmesinin gerektiğini belirtti.

Adadaki donanma üssünde son silah sayımının geçen yılın sonunda yapıldığını açıklayan Petsas, "İlk adımları attık, bu meseleyi çözeceğiz. Vatandaşlar için en önemlisi onları korumak için her şeyi yapabilen bir hükümettir." diye konuştu.

"TANKSAVAR FÜZELER, MAYINLAR, EL BOMBALARI"

Yunan Donanmasından dün yapılan açıklamada, pazartesi günkü bir sayım sırasında kaybolduğu tespit edilen askeri mühimmat ile ilgili soruşturma başlatıldığı kaydedilmişti.

Yunan basınında yer alan bilgilere göre, kaybolan silahlar arasında "tanksavar füzeler, mayın, el bombası ve mühimmat" bulunuyordu. Soruşturma için adaya terörle mücadele ekiplerinin yer aldığı askeri ve emniyet birimleri sevk edilmişti.

"GÖREVLİ PERSONEL İŞ BİRLİĞİ YAPMIŞ OLABİLİR" İDDİASI

Öte yandan, silah deposuna zorla girildiğine dair bir ize rastlanmadığı, bu sebeple üste görevli personelin iş birliği yapmış olabileceği değerlendirmesinde bulunulmuştu.

KONU CİDDİ! TERÖR İHTİMALİ VAR!

Yunan silahlı kuvvetlerinin konuya ilişkin "alarm durumuna" geçtiği belirtilen haberlerde, konunun ciddi olduğu ve silahların bir terör saldırısında kullanılmak üzere çalındığının değerlendirildiği ifade ediliyor.

"YURT DIŞINDA BİR YERDE BU SİLAHLARI TERÖR SALDIRISI İÇİN KULLANABİLİRLER"

İhtimallerin en tehlikelisinin bilinçli şekilde hareket eden faillerin yurt dışında olabileceği, silahları da gerçekleştirmek istedikleri saldırıya göre seçmiş olabilecekleri kaydediliyor.

Yunanistan'da daha önce de benzer askeri hırsızlıklar gerçekleşmişti. Son olarak 2002 yılında benzer bir olayda İstanköy (Kos) Adası'ndaki bir silah deposundan otomatik silahlar çalınmıştı.

Ayrıca, 1989 yılında aralarında Türk diplomatların şehit edildiği pek çok suikaste imza atan terör örgütü 17 Kasım tarafından Larissa'daki bir askeri üsten silah ve mühimmat çalınmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 92
  • mechanic 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye karşı ya fetöcülerle yada başka terör örgütleriyle eylem planlıyorlar buna da kılıfı şimdiden hazırlıyorlar. Yakında türk makamlarına ya da vatandaşlarına saldırılar olursa şaşırmayın.
    Cevapla
  • Erdoğan 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi olmuş
    Cevapla
  • bahane çalındı 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunan ne diyor "YURT DIŞINDA BİR YERDE BU SİLAHLARI TERÖR SALDIRISI İÇİN KULLANABİLİRLER" yani biz önceden 17 kasım örgütünede bu şekilde çalındı bahanesi adı altında silah verdik şimdide pkk pyd ye silahı aynı bahaneyle veriyoruz ama bu silahlarla yapılacak olaylarla hiçbir alakamız yok yani bahanemiz bu silahlar bizim tarafımızdan pkk pyd ye verildi değil silahlar çalındı. tabi bu yalanımızı yutarsanız demek istemiş yunan
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcüler onları pkk ya verdirmediyse ben de bişey bilmiyorum
    Cevapla
  • Wan Minit... 4 yıl önce Şikayet Et
    silahlar çalınmışsa bir yardım sandığı oluşturun abd falan yardım eder.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar