Müslümanlara saldıracaklardı! Fransız diplomat yakalandı

Fransa'nın Salvador Büyükelçiliğindeki diplomat, halkı Müslümanlara karşı savaşmaya ve şiddet eylemleri gerçekleştirmeye teşvik eden örgüte üye olmakla suçlanıyor.

Müslümanlara saldıracaklardı! Fransız diplomat yakalandı
Müslümanlara saldıracaklardı! Fransız diplomat yakalandı
GİRİŞ 13.09.2019 10:32 GÜNCELLEME 13.09.2019 15:40

Fransa'nın Salvador Büyükelçiliğinde çalışan bir diplomat hakkında, Müslümanlara karşı şiddet eylemlerini teşvik eden bir örgüte üye olduğu gerekçesiyle terör soruşturması açıldığı ortaya çıktı. Müslümanlara terör saldırısı hazırlığındaki kişinin Fransız diplomat olduğu ortaya çıktı. 

 

 

Fransız basınında yer alan haberlere göre, Fransa'nın Salvador Büyükelçiliğinde çalışan diplomat halkı Müslümanlara karşı savaşmaya ve şiddet eylemleri gerçekleştirmeye teşvik eden "Operasyonel Güçler Eylemi (AFO)" adlı örgüte üye olmakla suçlanıyor. Fransa’nın Salvador büyükelçiliğinde 2 numara olan Marc-Antoine G. isimli diplomatın örgütü uzaktan yönlendirdiği belirlendi. AFO isimli örgütün 13 üyesi daha önce yakalanmıştı.

Hakkında terör soruşturması açılan Fransız diplomatın yanı sıra, 3 ay önce de Müslümanları hedef alan terör saldırısı hazırlığında olduğu tespit edilen 13 kişi hakkında daha, soruşturma başlatılmıştı. Söz konusu kişilerin de Müslümanlara karşı şiddet eylemleri planlamakla suçlandığı açıklanmıştı.

AFO isimli örgüt, müslümanları direk hedef alan ve az sayıda üyesi olan bir yapılanma. Camilere saldırı, marketlerdeki helal ürünlere zehir enjekte etme gibi projelerini ''hayata geçirme aşamasındayken'' yakalandıkları belirtiliyor.

 

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi