Johnson'a tehdit gibi uyarı! Harekete geçeriz

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkış süreciyle ilgili olarak gözler, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’un, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile yapacağı görüşmeye çevrildi.

Johnson'a tehdit gibi uyarı! Harekete geçeriz
Johnson'a tehdit gibi uyarı! Harekete geçeriz
GİRİŞ 14.09.2019 15:14 GÜNCELLEME 14.09.2019 15:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Pazartesi günü Lüksemburg’da Juncker ile İngiltere’nin AB’den anlaşmalı ayrılması ihtimalini görüşecek olan Johnson, “Bir anlaşma için olağanüstü bir gayret içerisinde çalışıyoruz” açıklamasını yaptı.

 

 

Johnson’un özel temsilcisi bir haftadır Brüksel’de yoğun temaslar yürütüyor. İngiltere’nin AB’den ayrılması için öngörülen 31 Ekim’e kısa bir süre kala, iki taraf arasında yürütülen müzakerelerde, “az da olsa ilerleme kaydedildiği” belirtiliyor.

İHTİYATLI İYİMSERLİK

 

 

AB'nin Brexit müzakerecisi Michel Barnier, Johnson’ın Juncker ile yapacağı görüşme hakkında, “üzerinde çalıştığımız fikirler hakkında konuşur, nereye varabileceğimizi görürüz… İhtiyatlı iyimser olduğumu söyleyebilirim” diye konuştu.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, pazartesi günü Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile görüşecek.

BERCOW'DAN TEHDİT GİBİ UYARI

Bu arada Brexit tartışmalarının gündemine damgasını vuran açıklama Avam Kamarası Başkanı John Bercow’dan geldi.

Johnson’un “anlaşmasız Brexit” ısrarının önünü kesmeyi hedefleyen yasaya işaret eden Bercow, Brexit’in ancak parlamenterlerin onayı ile mümkün olabileceğine vurgu yaptı, Johnson’u “hukuk ihlaline girişmemek” konusunda uyardı.

Hukuka riayet etmeme fikrinin tartışılıyor olunmasını son derece şaşırtıcı bulduğunu aktaran Bercow, Johnson’ın hukuku ihlal etmesine izin vermeyeceğini, bu ihtimalin ortaya çıkması halinde parlamentonun harekete geçeceğini de sözlerine ekledi.

Bercow, “Şayet bu, usule dair ilave yaratıcılık gerektirecekse, bu yaratıcılık ortaya konacak, ne mevcut kurallar kitabının sınırlamaları, ne de zamanın azalıyor oluşu, bunu engelleyebilecek” diye konuştu.

KAYNAK: DW TÜRKÇE
YORUMLAR 1
  • Bir Dost 4 yıl önce Şikayet Et
    Olaydan anladığım şu; AB den çıkmak, Türkiye'nin AB ye girmesinden daha zor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri