YPG/PKK ile ÖSO arasında şiddetli çatışma

Suriye'nin kuzeyinde yuvalandığı Tel Rıfat ilçesinden Azez ilçesine sızma girişiminde bulunan terör örgütü YPG/PKK ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında ağır silahların kullanıldığı çatışmalar yaşandı.

YPG/PKK ile ÖSO arasında şiddetli çatışma
YPG/PKK ile ÖSO arasında şiddetli çatışma
GİRİŞ 17.09.2019 10:11 GÜNCELLEME 17.09.2019 11:21
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre YPG/PKK, Kilis’in karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Azez'in güneyindeki Kafar Kaşir, batısındaki Malikiye cephe hatlarına gece geç saatlerde sızma amaçlı saldırılar düzenledi.

 

 

İşgal ettiği Tel Rıfat bölgesinden ağır silahlarla saldıran YPG/PKK, cephe hatlarında ÖSO ile çatıştı.

ÖSO, terör örgütünün sızma girişimini püskürttü.

 

 

Zeytin Dalı Harekatı neticesinde Afrin'den çıkarılan YPG/PKK, ilçenin güneydoğusundaki Tel Rıfat bölgesinde işgalini sürdürüyor. Terör örgütü, buradan ÖSO'nun kontrolündeki yerleşimleri sık sık hedef alıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • şems 4 yıl önce Şikayet Et
    amerika ya biz uyarsak başımıza gelmeyen kalmaz. biz ne zaman natoya bağlandık ulkemizde kargaşa eksik olmadı. pkk yi 1967 lerde oluşturan yine amerika. 1800 barış elçileri Diyarbakır'a yerleşti. akabinde 1970 li yillarda pkk ilk eylemini yapti. tuttuk şimdide ortak operasyon yapacağız. bence boş iş. şunu artı parentez ilave edelim. olası bir savaş durumunda muhalefette bulunan siyasetçilerden ayrıca hesap sorulacaktır. bu bilinmelidir.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani Afrin alındı ama Tel Rıfat karşıda Olduğu gibi duruyor. Tel Rıfata Askeri Operasyon niye yapılmıyor. Haydi Oraya da girelim... 2. Yıldır hep bekle ve gör ... politikası yüzünden, Tek bir Kıpırdama olmadı ... Zamanı gelmedimi artık...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...