Tacikistan-Kırgızistan sınırında saldırı! Ölü ve yaralılar var

Tacikistan askerlerinin, Kırgızistan sınırındaki iki gözlem kulesine gerçekleştirdiği havan ve top saldırısında bir Kırgız askerinin öldüğü, 6'sının da yaralandığı bildirildi.

Tacikistan-Kırgızistan sınırında saldırı! Ölü ve yaralılar var
Tacikistan-Kırgızistan sınırında saldırı! Ölü ve yaralılar var
GİRİŞ 17.09.2019 11:19 GÜNCELLEME 17.09.2019 12:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kırgız Devlet Sınır Hizmetleri Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Tacikistan askerlerinin, Kırgızistan'ın Batken bölgesine bağlı Leylek ilçesindeki "tartışmalı sınır bölgesinde" Say ve Maksat adlı gözetleme kulelerini vurması sonucu bir Kırgız askeri yaşamını yitirdi, 6 asker de yaralandı.

 

 

AA'nın haberine göre Kırgızistan Başbakanı Muhammedkalıy Abılgaziyev, sınır bölgesinde yaşanan gerginliğin ardından güvenlikten sorumlu Başbakan Yardımcısı Ceniş Razakov ile Devlet Sınır Hizmetleri Başkanı Ularbek Şarşeyev'den konuya ilişkin bilgi aldı.

Yetkililere, sınırların ve savunma tedbirlerinin güçlendirilmesi talimatı veren Abılgaziyev, "Kırgız tarafı devletlerarası seviyede daha önce varılan anlaşmalara kesin olarak uyacak ve sınır ötesi meselelerin dikkate alınmasında ulusal çıkarlar doğrultusunda yapıcı yaklaşımını sürdürecek." ifadesini kullandı.

 

 

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Çingiz Aydarbekov, Tacik mevkidaşı Sirojiddin Muhriddin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Kırgızistan Meclisi Sözcüsü İbraim Nurakun Uulu da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Meclis Başkanı Dastanbek Cumabekov'un talebi üzerine Meclis Başkan Yardımcısı Mirlan Bakirov'un başkanlığında bir grup milletvekilinin bölgeye hareket ettiğini aktardı.

TACİKİSTAN-KIRGIZİSTAN ARASINDAKİ TARTIŞMALI SINIR BÖLGESİ

Bazı Kırgız vatandaşları, 14 Eylül'de başkent Bişkek'e 750 kilometre uzaklıktaki Batken bölgesinde askeri gözlem noktası inşaatı için malzeme taşıyan Tacik tarafına tepkilerini bildirmişti. Kırgızistan Devlet Sınır Hizmetleri temsilcileri, Tacik tarafından inşaat işlerini sonlandırmasını talep etmişti.

İki ülke arasındaki sınır belirleme çalışmaları, ortak bağımsızlıkların ilan edilmesinden bu yana devam ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir kerede gavurla gavur çatışsın arkadaş niye hep Müslümanlar birbiriyle çatışıyor
    Cevapla
  • Garip 4 yıl önce Şikayet Et
    aferin size. bir siz kalmıştınız biribirini yemeyen...
    Cevapla
  • Uğurx1 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin içinden abd çıkacak ve ülkeleri bir birine saldırtıp silah satacak .hiç bir ülke abd den silah almasın.
    Cevapla
  • Tcccc 4 yıl önce Şikayet Et
    Karismamis bi burasi kaldi oda oldu ne lan bu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!