Ruslar böyle gördü: Artık geri dönülemez

Rus basını, Ankara'da düzenlenen Türkiye-Rusya-İran Üçlü Liderler Zirvesi'nin, Suriye'de barış sürecini geri dönülmez evreye soktuğuna dikkati çekti.

Ruslar böyle gördü: Artık geri dönülemez
Ruslar böyle gördü: Artık geri dönülemez
GİRİŞ 17.09.2019 17:30 GÜNCELLEME 17.09.2019 17:30
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rus basını, dün başkent Ankara'da düzenlenen Suriye Konulu Astana formatındaki 5. Türkiye-Rusya-İran Üçlü Liderler Zirvesini değerlendirdi.

İzvestiya gazetesi, zirveyi "Rusya, Türkiye ve İran Suriye’yi barışa yakınlaştırdı" başlığıyla haberleştirdi. Haberde, "Üçlü zirve, Suriye'de barış sürecini geri dönülmez evreye soktu. Zirvede, Suriye Anayasa Komitesi'ni oluşturan listenin hazır olduğuna işaret edildi" ifadelerini kullandı.

Ria haber ajansı ise Suriye'de barışın sağlanması, İdlib meselesinin çözülmesi, ABD’nin askeri birliklerinin Suriye’de bulunması ve Suriye Anayasa Komitesi’nin oluşturulması gibi konuları öne çıkardı.

Suriye Anayasa Komitesi'nin oluşturulduğuna dikkati çeken TASS haber ajansı da, "Rusya, İran, Türkiye liderleri, Suriye'nin egemenliğine, birliğine ve toprak bütünlüğüne zarar verilmemesi gerektiğini vurguladı" yorumunda bulundu.

Rossiyskaya Gazeta da "Dünya Zirvesi" ifadesini manşete taşıyarak, Astana sürecinin garantör ülkeleri Türkiye, Rusya ve İran’ın Suriye'de barışı sağlamaya çalıştığını kaydetti.

YORUMLAR 4
  • İran şark kurnazı 4 yıl önce Şikayet Et
    İran Suriye’de mezhepsel asimilasyon politikası uyguluyor. Savaş durmuyorsa sebebi budur.
    Cevapla
  • abdulhamid 4 yıl önce Şikayet Et
    abd askeri orada ne halt ediyormus !
    Cevapla
  • Ertürk 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail oldukça barış olmayacak.(Türkiye karşıtı ülkelerde Türkiye'yi ve müslümanları suçluyor.)
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya ve iran iki de bir kıvırarak ve türkiye'yi illa zayıf pozisyonda tutarak barışı engelleyeceklerdir... insanlar, müslümanlar türkiye'den başkasının umrunda değiller...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir