Khan: Hem Trump hem Veliaht Selman 'ara buluculuk' istedi

Pakistan Başbakanı Imran Khan, ABD ve Suudi Arabistan'ın kendisinden İran ile gerilimde 'ara buluculuk' rolü üstlenmesini istediklerini belirtti.

Khan: Hem Trump hem Veliaht Selman 'ara buluculuk' istedi
Khan: Hem Trump hem Veliaht Selman 'ara buluculuk' istedi
GİRİŞ 25.09.2019 09:35 GÜNCELLEME 25.09.2019 10:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

BM 74. Genel Kurulu Görüşmeleri için New York'ta bulunan Imran Khaan, düzenlediği basın toplantısında, Keşmir sorunu ve ülkesinin Hindistan ile yaşadığı gerginlik hakkında açıklamalarda bulundu.

 

 

Dünya liderlerini Keşmir sorunu konusunda uyarmak için New York'a geldiğini belirten Khan, ''Nükleer silahlara sahip iki ülkenin karşı karşıya gelmesi söz konusu.'' dedi.

Keşmir'deki endişe verici durumun giderek kötüleştiğine dikkati çeken Khan, uluslararası topluma sorunun çözümü için harekete geçmesi çağrısı yaptı.

 

 

Khan, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi ise ''ırkçılıkla'' suçladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisinden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye bir mesaj iletmesini isteyip istemediğine ilişkin soruya ise Khan şöyle cevap verdi:

''Trump'tan önce Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile petrol tesislerine yönelik saldırıları konuştum, o da benden İran Cumhurbaşkanı ile konuşmamı istedi, onunla görüşeceğimi biliyordu. Başkan Trump da bana 'Gerginliği azaltabilir miyiz?' diye sordu. Bu mesajı (Ruhani'ye) ilettim. Elimizden geleni deniyoruz ve ara buluculuk yapıyoruz.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyin arasını bulacak ? Kafirler ne zaman müslümanlara dost olmuşlar ? Kuranı dinlese kafirlere dostluk etmez. Asıl yangın kendi evinde komşunun evine koşuyor ! Hele Hindistan ile olan gerginliği azalt, sivil halkın güvenliğini sağla,sonra diğer ülkelere yardim edersin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi