ABD çalkalanıyor! Beyaz Saray belgeleri yayımladı

ABD Başkanı Donald Trump hakkında Kongre'deki Demokrat Partililerin azil soruşturması açmasına neden olan telefon görüşmesinin özet dökümü, Beyaz Saray tarafından yayımlandı.

ABD çalkalanıyor! Beyaz Saray belgeleri yayımladı
ABD çalkalanıyor! Beyaz Saray belgeleri yayımladı
GİRİŞ 25.09.2019 17:41 GÜNCELLEME 25.09.2019 17:42
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu elinde tutan Demokratlar, ABD Başkan Donald Trump'ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy'den eski Başkan Yardımcısı ve Demokrat başkan aday adayı Joe Biden hakkında yolsuzluk soruşturması açmayı istediği iddiaları nedeniyle kanuna aykırı davrandığı gerekçesiyle azil sürecini resmen başlattı.

 

 

TRUMP SORUŞTURMA İŞLEMİŞ

Beyaz Saray, azil soruşturması açmasına neden olan telefon görüşmesinin özet dökümünü yayımladı. Yayımlanan metinde, Trump'ın Zelenskiy'den Joe Biden'ın oğlunun soruşturulmasını istediği belirtildi.

Kayıtlarda, Trump'ın Ukrayna liderine "Biden soruşturmayı sonlandırmakla övünüyor. Bu konuya bakabilirsen iyi olur. Bana korkunç göründü" dediği görülüyor. Trump burada, Biden'ın, oğlu Hunter'ın iş ilişkilerini soruşturan Ukraynalı savcıyı engellemeye çalıştığı yönündeki iddiaları kastediyor.

Trump Ukrayna liderine ayrıca, görüşmeden birkaç gün önce ekibine, Kiev'e yaklaşık 400 milyon dolarlık yardımın dondurulması talimatı verdiğini doğruluyor.

TRUMP SORUŞTURMA TALEBİNİ KABUL ETMİŞTİ

Trump görüşmede Biden konusunun gündeme geldiğini kabul etmiş ancak görüşmede Ukrayna liderine Biden'a zarar verecek bir soruşturma başlatmasını sağlamak amacıyla ABD'nin Ukrayna'ya askeri yardımını askıya alma kartını masaya koyduğu iddialarını reddetmişti. Trump hiçbir yabancı liderle görüşmesinde usule aykırı bir söz sarfetmediğini sürekli dile getiriyor.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 3
  • tarık akın 4 yıl önce Şikayet Et
    bu Zelenskiy ile 'ortak üretim ve teknoloji hırsızlığı pazarlama' olasılığı düşünülerek iş yapmak lazım. made in usa sanki ?
    Cevapla
  • Yistif - Rize 4 yıl önce Şikayet Et
    Bari gitmeden bizim papazı bize verse.
    Cevapla
  • Abd 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD gercekten cok karışık karmaşık durumda burada ilişkiler grift iç içe girmiş kim kimin adamı belli değil ama gizli çatişan İki grup ABD seçimlerinden önce mevzi kazanmaya çalışıyor. Umarım ülkemizin çıkarı gereği Trump in yeniden seçilmesi bizim için iyi olur. Çünkü ABD de Trumptan Başka bizi isteyen yok ve düşman çok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde