Trump'ı bırakıp istifa etti! ABD çalkalanıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker'ın görevini bıraktığı belirtildi. Volker'ın, son Ukrayna krizinde adının geçmesinden dolayı istifa ettiği kaydedildi.

Trump'ı bırakıp istifa etti! ABD çalkalanıyor
Trump'ı bırakıp istifa etti! ABD çalkalanıyor
GİRİŞ 28.09.2019 07:34 GÜNCELLEME 28.09.2019 17:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker'ın, Trump'ın azil soruşturmasına neden olan Ukrayna krizi nedeniyle görevini bıraktığı ifade edildi.

 

 

Amerikan medyasına yansıyan haberlerde, 2017 yılından bu yana Ukrayna Özel Temsilciliği görevini yürüten Volker'ın istifa ettiği belirtildi.

ABD Başkanı Trump'a yönelik azil soruşturmasına neden olan Ukrayna krizinde adı geçen Volker'ın, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya istifasını sunduğu kaydedildi.

 

 

ABD Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili henüz açıklama yapmadı.

TRUMP'A AZİL SORUŞTURMASI

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, geçen haftaki haberinde Trump'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile temmuzda yaptığı telefon görüşmesinde, bu ülkeden, Demokrat başkan aday adayı Joe Biden'in oğlunu soruşturmasını istediğini öne sürmüştü.

Trump, söz konusu iddialar üzerine, Zelenskiy ile yaptığı görüşmenin tamamen usullere uygun olduğunu savunarak, "Zelenskiy ile ne konuştuğumun önemi yok. Birileri Biden'ı araştırmalı" ifadesini kullanmıştı.

ABD basını, Trump'ın Ukrayna liderine, ancak Biden ve ailesini soruşturması durumunda yardım edeceğini söylediğini yazmış, Demokratlar bu iddianın ortaya çıkması üzerine azil soruşturmasını başlatmıştı. Trump ise söz konusu telefon görüşmesinden önce Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık yardımların askıya alındığını söylemişti.

Beyaz Saray da görüşmenin dökümünü yayımlamış ve yardımlarla görüşme arasında bir ilişki olmadığını savunmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Uğur 4 yıl önce Şikayet Et
    Proje hepsi, hatta her olayı dünyayı yenileyerek güncellemek ve güncelliyorlar da Bakmayın medyalarına şöyle yazdı böyle yaptı. Hikaye sadece tıkır tıkır işletiyorlar ana merkezden.
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Trumpa kim tahammul ederki bir gunu bir gunune tutmuyor siyonist yavrusu sari siyon
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    dahada beter olsun siyonist uşağı terörist amerika ve sahibi terörist israil.
    Cevapla
  • Erkan Çelik 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah beterinden nasip etsin abdye ve abd uşaklarına...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!