Ünlü deprem uzmanından yeni 'İstanbul' tweeti!

İstanbul'daki 5,8 deprem sonrasında olası büyük İstanbul depremiyle ilgili açıklamalarda bulunan ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, Türkçe yeni bir tweet atarak, İstanbul'daki vatandaşların sakin kalması gerektiğini vurguladı.

Ünlü deprem uzmanından yeni 'İstanbul' tweeti!
Ünlü deprem uzmanından yeni 'İstanbul' tweeti!
GİRİŞ 29.09.2019 11:19 GÜNCELLEME 29.09.2019 11:38
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Dünyaca ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets önceki gün Türkçe tweet atarak İstanbul'da yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulunmuştu. Hoogerbeets, yine bir Türkçe paylaşımda bulunarak, İstanbul'daki vatandaşların sakin kalması gerektiğini vurguladı. 

YENİ BİR TÜRKÇE TWEET DAHA

Hoogerbeets bugün ise yeni bir tweet atarak İstanbul'da yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulundu. Deprem uzmanı attığı tweette, "İstanbul'daki sevgili dostlar, lütfen rahatlayın. Dünyada Ocak ayından bu yana 200'den fazla M 5.7+ deprem yaşandı. Bunlardan sadece 3'ü Türkiye'de meydana geldi. Her 5-6 büyüklüğünde deprem için hayatınızı bekleyemezsiniz. Farkında olmak güzel, ama hayatını yaşa" ifadelerine yer verdi. 

 

 

ÖNCEKİ GÜN DE TÜRKÇE TWEET ATMIŞTI

Sosyal medyada Türkiye'den binlerce kullanıcı, ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets'i soru yağmuruna tutarken, Hoogerbeets önceki gün sorulara kayıtsız kalamadı ve Türkçe bir tweet atarak şu ifadeleri kullandı;

"Lütfen deprem yerlerini tahmin edebileceğimiz izlenimini edinmeyin. Yapamayız! Genel olarak gezegene uygulanan kritik zaman dilimlerini izole etme çabasıyla belirli gezegen geometrisine odaklanıyoruz, böylece deprem eğilimli bir bölgedeyseniz yüksek alarmda kalabilirsiniz." 

 

 

FRANK HOOGERBEETS KİMDİR?

Frank Hoogerbeets, Hollanda'nın Haarlem kentinde doğup büyüd. Güneş sistemine, gezegenlere ve uzaya olan ilgisi küçük yaşta başladı. Babasının bilgisayar mühendisi olması da bu merakını destekledi.

Babasının da yardımı ile geliştirdiği bir yazılım sayesinde evrendeki hareketlenmeleri görüp bir tahmin yapabiliyor. Ona göre depremleri tetikleyen şey; gezegenlerin dizilimi ve Ay'ın hareketleri. Çünkü deprem ve Ay arasındaki ilişki yıllardır bir tartışma konusu.

TAHMİNLERİ TUTMAYA BAŞLADI

Bazı bilim insanları, yeryüzünden yayılan ışımaların, Ay'ın dolunay veya yeni ay dönemlerinde artığını belirledi. Kimisi bu ilişkiyi reddederken kimisi destekliyor. Hoogerbeets'in son tahminleri de bu ilişkiyi doğrular nitelikte. 

YORUMLAR 37
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    bir zamanlar -Deprem Dede - vardı,olacak yakın deyip duruyordu bilirsiniz....sonra bir baktıkki büyük bir inşaat firması bizim -Deprem Dede - mize bir siteden ev vermiş.anlayın artık ne demek istediğimi,büyük deprem olacak söylentileri depreme dayanıklı inşaat yapan firmaların işine geliyor yani,satışları artıyor.
    Cevapla
  • halil 4 yıl önce Şikayet Et
    bozuk saat günde 2 defa doğruyu gösterırmıs bu bu mısal lutfübeyin
    Cevapla
  • antiabd 4 yıl önce Şikayet Et
    haarp çalıştırıldı mı depremler başlıyor
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    14 ile 18 ağustos arası deprem olacak diyordu. o ne oldu. adam bin kere atıyor, bir kere tuttuğu zaman ben demiştim diyor. şaka gibi.
    Cevapla
  • fikir 4 yıl önce Şikayet Et
    bu bilgileri buna kim veriyor bu acıklamaları yapmasını kim istiyor asıl o sorgulanması lazım gecen yıl marmara denizine kac yabancı savaş demisi girdi bunlar kontrol edildimi rotaları belli mi zaman ayarlı patlayıcılar bırakmış olamazlar mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'