Erdoğan'ın fotoğrafını paylaşıp dünyaya ilan etti

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, ülkesinin Türkiye ve Pakistan ile İslam karşıtlığıyla mücadele etmek için İngilizce dilinde ortak bir televizyon kanalı kurma kararına ilişkin "Dinimizin terörü desteklediğine yönelik ithamlar yapılmaması için İslam'ın ne olduğunu izah etmek üzere çaba sarf etmek gerektiğini düşündük" dedi. Pakistan lideri ise, Twitter'dan bir fotoğraf paylaşarak gelişmeyi bir kez daha ilan etti.

Erdoğan'ın fotoğrafını paylaşıp dünyaya ilan etti
Erdoğan'ın fotoğrafını paylaşıp dünyaya ilan etti
GİRİŞ 30.09.2019 11:27 GÜNCELLEME 30.09.2019 15:21
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Malezya basınına konuşan Başbakan Mahathir Muhammed, Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı İmran Han ile yaptığı üçlü görüşmede alınan ortak televizyon kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

 

 

Mahathir, "İslam hakkında yapılan haberlerin çoğunun doğru olmadığı ve İslam'ın öğretilerini yansıtmadığı kanısına vardık. Müslümanlar terörist olarak etiketleniyor ve dünya, İslam dininin şiddetle bağlantısı olmamasına rağmen bunları kabul ediyor" ifadelerini kullandı. 

Bu durum karşısında İslam karşıtlığıyla mücadele etme kararı aldıklarını vurgulayan Mahathir, "Dinimizin terörü desteklediğine yönelik ithamlar yapılmaması için İslam'ın ne olduğunu izah etmek üzere çaba sarf etmek gerektiğini düşündük" şeklinde konuştu.

 

 

Mahathir, söz konusu projenin üç ülkenin iletişim ve enformasyon birimleri öncülüğünde başlayacağının altını çizerek, televizyon kanalına ilişkin daha fazla bilgi vermedi.

ERDOĞAN'IN FOTOĞRAFIYLA DUYURDU

Pakistan Başbakanı İmran Han, resmi sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Malezya Başbakanı Mahathir ile çekilmiş fotoğrafını paylaşarak iki mesaj yazdı. İngilizce ve Urduca yazılan mesajda, üç ülkenin ortaklaşa kuracağı televizyon kanalının BBC gibi yayın yapacağını yazdı. Han mesajında, "Müslümanları ilgilendiren meseleleri vurgulananın yanı sıra İslamofobiyle de mücadele edecek bir BBC tipi İngilizce TV kanalı kurmaya karar verdiğimiz toplantıdan" dedi.

Erdoğan, Mahathir ve Han, BM Genel Kurulu kapsamında geçen hafta New York'ta bir araya gelmişti.

Görüşmenin ardından Pakistan Başbakanı Han, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada "Üç ülke olarak ortaklaşa, İslamofobinin ortaya çıkardığı zorluklarla mücadele etmek için İngilizce dilinde bir kanal kurma kararı aldık." ifadeleriyle ortak televizyon kanalı kurulacağını duyurmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • İrfan 4 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah, Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, fitnelerden muhafaza eylesin. Devamı gelir inşallah, kardeşçe bir görüntü
    Cevapla
  • Gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Polis gözlüğü bi insana bu kadar mi yakışır
    Cevapla
  • ameleteam 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş bu Hindistan sırf bize düşmanlık olsun diye elin Yunan gavuru ile işbirliğine başladı. Madem Malezya ve Pakistan da bizim yanımızda O zaman şu Kıbrıs ı tanısınlar Bari de bize bir iyilik yapsınlar bizde Hindistan'a ve yunana böylece cevap vermiş oluruz
    Cevapla
  • Fatih 58 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim mahcup etmesin! Çok güzel bir adım! Maalesef ehli küfür boş durmuyor,her türlü önlemler alınmalı.
    Cevapla
  • Ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Endonezya yı da davet edin ! Islam ülkelerin belgeselerini çekin dünya ya yayın !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak