Saddam'ın danışmanı cumhurbaşkanlığına aday oldu!

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in danışmanlığını yapan Ahmed Şuteri, Cezayir'de 12 Aralık'ta düzenlenmesi planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını koyduğunu açıkladı.

Saddam'ın danışmanı cumhurbaşkanlığına aday oldu!
Saddam'ın danışmanı cumhurbaşkanlığına aday oldu!
GİRİŞ 01.10.2019 21:17 GÜNCELLEME 01.10.2019 21:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cezayir'deki Sosyalist Baas Partisi kurucularından Ahmed Şuteri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanı adayı olmasında ülkesindeki geniş Arap milliyetçiliği akımı ışığında, Baas Partisinin ilkelerini ve ideolojisini yaymak istemesinin etken olduğunu söyledi.

 

 

Şuteri, "Özgür irademle aday oluyorum. Bu, eski rejimin (eski Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın rejimi) faaliyetlerinin engellenmesinin ardından uygun bir fırsat." diye konuştu.

"ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ VE ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ ARASINDA POPÜLARİTEM VAR"

Partisinin henüz onaylanmadığını ancak ülkenin 30 kentte seçmen tabanının bulunduğunu vurgulayan Şuteri, ayrıca üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri arasında popülaritesinin bulunduğunu ifade etti. 

 

 

Seçim kampanyasının başlığının "toplum ve devletin inşası için" şeklinde olduğunu aktaran Şuteri, kampanyanın "Cezayirliler arasındaki sosyal uyumu ve halkın Arap, İslam ve Amazig kültürüne dayanan kimliğinin korunmasını" vurgulayacağını belirtti.

10 YIL SADDAM HÜSEYİN'İN DANIŞMANLIĞINI YAPTI

Cezayir'in doğusundaki Burc Bu Ariric kentinde doğan Şuteri, 1993-2003 yılları arasında Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in danışmanlığını yapmıştı.

CEZAYİR'DEKİ SEÇİM SÜRECİ

Ülkede cumhurbaşkanlığı seçimleri için şimdiye kadar çoğu bağımsız 100'den fazla kişinin adaylık talebinde bulunduğu belirtiliyor.

Cezayir Yüksek Seçim Komisyonu, 19 Eylül'de cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olmak isteyenlere referans toplama formları dağıtmaya başlamıştı. 

Cezayir'de eski Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın istifasının ardından ilk seçimlerin 4 Temmuz'da yapılması planlanıyordu, ancak protestoların sürmesi ve muhaliflerden hiçbir aday çıkmaması üzerine seçimler ertelenmişti.

Yönetim ve muhalefet yol haritası belirlemek üzere müzakere heyeti oluşturmuş ve bu süreçte hükümet, yeni bir seçim yasası ve "Ulusal Bağımsız Seçim İdaresi" isimli bağımsız yapıyla, seçimlerin "bağımsız, hür ve şeffaflık" içinde gerçekleşeceği vaadinde bulunmuştu.

Cezayir Genelkurmayı, "15 Eylül'e kadar yeni bir seçim tarihi açıklaması" yönünde hükümete talimat vermiş ve bunun üzerine Cezayir Geçici Cumhurbaşkanı Abdulkadir bin Salih, 12 Aralık'ta seçimlerin yapılacağını duyurmuştu. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • M.Zeki ARPACIK 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Diktatörlüğü ve batı çıkar yamyamlığı, emellerine ulaşmak için bölgeyi karıştırıp, Araplara bahar , demokrasi vadettiler, halkı meşru idarelerine karşı galeyana getirip, yöneticilerini diktatörlükle itham ettiler. İdarecilerini halkının elleriyle infaz ettirip dizginleri ellerine alarak, kendilerine bağlı kukla ve göstermelik idareciler atadılar. Netice ne oldu? kan, mahkumiyet, kölelik,vahşet ve terörden başka hiç ama hiç bir şey veremediler, kaynaklarını da ellerinden aldılar.Ama hala uyanamadılar. Özet! İt geninden çıkmaz koyun , dinsizlerde bitmedi , bitmiyor ve bitmeyecek oyun.
    Cevapla
  • yorgun 4 yıl önce Şikayet Et
    adamın kıralı idi Allah rahmet eylesin saddam gitti ırak bitti vesselam
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    O kadar badire atlatıp , Cezayir'de popüler oldu ise kesin Yahudidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçim için hazırlıklar tamam! İlk önce o şehirlerin sonuçları gelecek
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular