Irak'ta ortalık karıştı! Acil inceleme başlattılar

Irak hükümeti, 3 kişinin öldüğü, 60 kişinin yaralandığı gösteriler için acil inceleme başlattı.

Irak'ta ortalık karıştı! Acil inceleme başlattılar
Irak'ta ortalık karıştı! Acil inceleme başlattılar
GİRİŞ 02.10.2019 09:57 GÜNCELLEME 02.10.2019 09:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak hükümetinden yapılan yazılı açıklamada, Bağdat ve birçok vilayette gerçekleşen gösteriler hakkında acil inceleme başlatıldığı bildirildi. 

 

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, şunları kaydetti:

"Barışçıl anayasal haklarını kullanan göstericilerle, ülkenin ve göstericilerin güvenliğini koruyan güvenlik kuvvetleri arasında fark gözetmeyiz. Gösterici ya da güvenlik güçleri arasındaki kurbanlarla kamu düzeni ve halkın barışını tehdit eden sloganlar atarak maksatlı bir şekilde can kaybına neden olanları da birbirinden ayırırız"

 

 

Halkın tüm isteklerinin kanunlar çerçevesinde yerine getirileceği sözünü veren Abdulmehdi, gösterilerden önce halkın bütün taleplerini toplayan komisyonların oluşturulduğunu ve isteklerin yerine getirilmesi için çalışmaların başlatıldığını vurguladı.     

Başbakan Abdulmehdi, sükunet çağrısında bulunarak, Irak ve halkına karşı fırsat kollayanlara imkan verilmemesini istedi.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Twitter'dan yaptığı açıklamada, barışçıl gösterinin anayasal garanti altında olduğunu, Iraklı gençlerin iyileştirme ve istihdam beklentisi içinde olduklarını belirterek "Bu meşru istekleri yerine getirmek bizim görevimizdir." ifadelerini kullandı. 

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ÖRGÜTLENDİLER

Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye karşı alevlenen gösteriler sonrası, Irak'ta da sosyal medya üzerinden "1 Ekim'de buluşuyoruz", "1 Ekim'de sen de çık, susma", "1 Ekim Büyük İntifada" ve "Mısırlı senden daha cesur değil" gibi ifadeler içeren bazı paylaşımlar yapılmış ve halka sokağa çıkarak hükümeti protesto etme çağrıları yapılmıştı.

Bağdat'ta dün düzenlenen gösterilerde güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu 3 gösterici ölmüş, 60 kişi yaralanmıştı. Bölge kaynaklarından edinilen bilgiye göre gösteriler, gece geç saatlere kadar devam etti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • BAŞKANA MESAJ 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni icat edilmiş bir silahın test edilmesi gibi bir tatbikat yapılıyor. Sosyal medya bir silah gibi kullanılarak toplum psikolojisi ve insanlar üzerindeki etkisi test ediliyor. Uyanık olun! Tatbikat yapılan yerlere odaklanmayın, Mısır ve Irak'ta yapılan bu tatbikatların gerçekte hangi ülke için uygulanacağını anlamaya çalışın. Mısır ve Irak ABD'nin tatbikat sahası olduğuna göre, ABD'nin sosyal medya silahını kullanarak iktidarı değiştirmek istediği ülke, ABD'nin gözünde Mısır ve Irak'a benzer bir ülke olacaktır. Acilen, Türkiye'nin sosyal medyayı çok tehlikeli bir silah olarak görmesi ve ABD'nin kontrolünde olan bu silahı kendi kontrolü altına alması şart.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!