Yunanistan'dan 'Türkiye'ye daha fazla para gönderin' açıklaması

Yunanistan'ın Göçten Sorumlu Bakan Yardımcısı Yorgo Kumuçakos, sığınmacılar konusunda ağır bir yükün altına giren Türkiye’ye daha fazla mali destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Yunanistan'dan 'Türkiye'ye daha fazla para gönderin' açıklaması
Yunanistan'dan 'Türkiye'ye daha fazla para gönderin' açıklaması
GİRİŞ 02.10.2019 16:25 GÜNCELLEME 02.10.2019 16:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın Göçten Sorumlu Bakan Yardımcısı Yorgo Kumuçakos, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki mülteci mutabakatını savundu.

 

 

Süddeutsche Zeitung'a konuşan Kumuçakos, anlaşmaya atıfla "Elimizde olan tek araç bu. Bu yüzden (anlaşmaya) sadık kalmalıyız ve daha etkili bir hale getirmeliyiz" diye konuştu. Bakan Yardımcısı, "Yaklaşık 4 milyon sığınmacı ve göçmene ev sahipliği yapan Türkiye'nin ağır bir yükün altına girdiğini" hatırlatarak, ülkeye daha fazla mali destek verilmesi gerektiğini söyledi. Kumuçakos, diğer yandan Türkiye'ye de insan kaçakçılığı ağlarını çökertme çağrısı yaptı.

"DAHA KATI BİR GÖÇ POLİTİKASI İZLEYECEĞİZ"

 

 

Yunan hükümetinin öncelikli olarak sınır dışı edilecek sığınmacılar için güvenli üçüncü ülkeler listesi oluşturacağını söyleyen Bakan Yardımcısı, eski Başbakan Aleksis Çipras hükümetinin göç politikalarını da eleştirdi. Bir önceki hükümetin politikalarının çok yumuşak olduğunu söyleyen Kumuçakos, "Biz daha katı olacağız" diye konuştu. Kumuçakos göç ve iltica dairelerinin de güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, Atina'nın AB'den daha fazla destek beklediğini sözlerine ekledi.

Almanya'dan 'Türkiye'ye maddi yardım' açıklaması

Muhafazakar siyasetçi, Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer'in  İtalya'ya deniz yoluyla gelen sığınmacıların paylaştırılması önerisinin bu yönde kendileri için bir örnek teşkil ettiğini ifade etti.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 3
  • Mert 4 yıl önce Şikayet Et
    AB kendi aç karnını doyuramıyor.nerrden mültecilere para gönderecek.
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Oyalama bitti artık
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye mülteciler Ülkesi oldu sanmış bu arkadaş, Ya gel biz Size mali yardım yapalım. Ve Bu mültecileri Siz alın , eğitim , bakım, doyurun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!