Bomba iddia: Türkiye operasyona başlarsa ABD askerini çekecek

Amerika'nın yüksek tirajlı gazetesi Wall Street Journal'de yer alan son dakika haberine göre ABD'li yetkililer, "Türkiye Fırat'ın doğusuna bir operasyon düzenlerse ABD askerini çekmek zorunda kalacak" dedi.

GİRİŞ 03.10.2019 18:24 GÜNCELLEME 04.10.2019 08:46
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Washington yönetimine verdiği iki hafta süre doldu. TBMM'deki konuşmasında da Erdoğan, Suriye'nin kuzeyine operasyon sinyali vermişti. Cumhurbaşkanı'nın sözleri sonrası, Wall Street Journal (WSJ) gazetesinde son dakika bir haber yayınlandı. Gazeteye konuşan ABD'li yetkililer, "Türkiye Fırat'ın doğusuna bir operasyon düzenlerse ABD askerini çekmek zorunda kalacak" dedi.

"ENDİŞELİYİZ"

Haberde, Türkiye'nin çok büyük bir operasyon için tüm hazırlıkları tamamladığı, tek taraflı bir adımdan endişeli oldukları ifade edilirken, olası operasyon sonrası ABD'nin askerlerini bölgeden çekmek zorunda kalacağı ifade edildi.

Erdoğan'ın BM'deki konuşmasından bir kare...

"BÜYÜK BİR FIRTINA"

Haberde yetkililer, "Türkiye bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk etti. Türkiye bölgeye küçük veya büyük bir güç sokabilir. Türkiye ile YPG arasındaki çatışma ABD'nin çekilmesini hızlandırır. Büyük bir fırtına, gerçekten çok çirkin. Çıkmaktan başka çare kalmayabilir" dediler.

"48 SAAT ÖNCEDEN BİLDİRMELİLER"

Haberde ayrıca, "Türkiye 48 saat önceden uyarı yapmazsa ABD gerekli adımları atamaz ve askerler tehlikeye girer" detayı verildi.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 80
  • ismail -c 4 yıl önce Şikayet Et
    bence çok geç kaldık çok , amerika savaş için herşeyini döşedi oraya , bari S400 leri aktif hale getirinde , ondan sonra harekete geçin , bence bu saatten sonrada acele etmenin bir anlamı yok çünkü , herşey olabilir ..
    Cevapla
  • savas 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki haberederiz. Hemde 2 gün önceden. Sizde gerekli hazırlıgı yaparsınız. Önceden ihalardan konusmalardan fetöden bilgi alıp gerekeni yapıyorlardı ya. Şimdi diyorlar haber edin. Demkki kaynakları kurudu conilerin
    Cevapla
  • Klasik abd yalanı 4 yıl önce Şikayet Et
    Abdde böyle açıklamalar baş gösterdiyse çıkmayı düşünmüyorlar adamlar ne söylüyorsa bir süre sonra tam tersini yapıyor. Oyalıyacaklar yine ırakta çıkış süreci adı altında
    Cevapla
  • Adam gibi Adam 4 yıl önce Şikayet Et
    2 Hafta önceden Haber verildi, Türkiye Suriyeyi tamamen alacak. ABD Askerleri kaçmadıysa kendi hataları.
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ye asla güvenilmez. Bu operasyonu B planında Amerikaya karşı yapıldığını bilmek gerek. Zaten işin aslı bu!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde