Yeni bir ordu kurup tarihi gelişmeyi duyurdular! Türkiye'ye de mesaj

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanları Suriye Milli Ordusu'nun kurulduğunu açıkladı. Böylelikle ÖSO güçleri tek çatı altında toplanmış oldu.

GİRİŞ 04.10.2019 14:59 GÜNCELLEME 06.10.2019 06:22
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Özgür Suriye Ordusunu (ÖSO) oluşturan komutanlar Şanlıurfa'da toplandı.Tüm ÖSO komutanları, Suriye Milli Ordusu (Ceyşül Vatani) adı altında birleştiklerini duyurdu. Açıklama, Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa tarafından yapıldı.

 

 

Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa...

Abdurrahman Mustafa, şunları kaydetti: "Milli Ordu (MO) ve Ulusal Kurtuluş Cephesindeki teşkilat, sektör ve birim komutanlarının kararlı faaliyetlerinin ardından bugün Milli Ordu ve Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin, Suriye Geçici Hükümeti'ne bağlı Savunma Bakanlığı altında tek bir düzenli askeri ordunun çatısı altında birleştiğini deklare ediyoruz. Oluşturduğumuz bu ordu, Suriye'de özgürleştirme savaşları ile topraklarımızı her türlü zulüm, mezhepçilik ve diktatörlükten kurtarmaya yönelik çabalarına devam edecektir. En önemli ilkelerimiz ülkenin tamamını özgürleştirmek, toprak bütünlüğüne ve selametine sahip çıkmaktır. İdlip, Hama, Hama ili kırsalı ve sahil bölgeleri başta olmak üzere vatan topraklarını savunmak ve işgal edilmiş her karış vatan toprağını esas sahipleri olan Suriye halkına geri vermek için ne gerekiyorsa yapacağız."

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANDILAR

Böylelikle, dağınık halde bulunan bütün silahlı muhalif unsurlar tek çattı altında toplanmış oldu.

TÜRKİYE'YE MESAJ

Abdurrahman Mustafa, konuşmasında Fırat'ın doğusuna da değinerek, bu bölgedeki insanların katliamlara maruz kaldığını söyledi.

Fırat'ın doğusunda yaşanan zulmü ortadan kaldırmak istediklerini vurgulayan Abdurrahman Mustafa, "Herkesin bildiği üzere Fırat'ın doğusundaki halkımızın katliamlara maruz kalmış, köyleri ve beldeleri yıkılıp yakılarak göç ettirilmiştir. Bize düşen bu zulmü ortadan kaldırmak ve Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermektir" dedi. 

Düzenlenen basın toplantısından bir kare...

"TÜM TEHDİTLERE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ"

Suriye Geçici Hükümeti Savunma Bakanı ve Genel Kurmay Başkanı Selim İdris ise Suriye'nin güvenliğini tehdit eden bütün unsurlara karşı mücadele edeceklerini belirterek, "Bunda başta PYD/PKK terör örgütü olmak üzere bütün terör örgütleriyle mücadele edeceğiz. Bu ordumuzun ana hedefi, tüm tehditlere karşı mücadele etmektir" değerlendirmesinde bulundu.

Selim İdris, bundan sonra Suriye'deki grupların isimleriyle zikredilmeyeceğini aktararak, nizami ordu kriterlerinin uygulanacağını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • Mesut Baba 4 yıl önce Şikayet Et
    Milli ve Dini değerlerimizin varlığını ve değerini bilen BAŞKANIMIZ olmasaydı, biz bu tür haberleri hiç bir yerde göremezdik... Türkiye'mizin batının kucağına oturmuş şekilde seyrederdik sadece.
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    masallah gururlandim
    Cevapla
  • yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    ÖSO ve Milli Orduya Karşı gelenler, katil esedin teröristleri dir. Sapık Nusayri mezhebinin katilleridir. Türkiyede o mezhebin insanları biz sünnilere yezid demektedir. asıl yezid esed ve taraftarları dır. çoluk çocuk demeden öldüren katiller dir.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Esed ve Ypg/Pkk Destekcisi Kılıçdaroğlu bu Ordudan rahatsız olmuştur. :)
    Cevapla
  • Erdalsilo 4 yıl önce Şikayet Et
    Birlikten güç doğar Düşmana korku salar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı