Operasyon öncesi sinsi plan Türkiye harekete geçince deşifre oldu

Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonun önündeki en büyük engelin de kalkmasıyla, TSK ve ÖSO harekete geçerek eller tetikte son emri beklemeye geçti. Bölgede ise, terör örgütü PKK/YPG'nin yeni zulmü baş gösterdi. Kendi ailelerinin bölgeden kaçmasına izin veren örgüt, sivil halkın operasyon öncesi şehirden çıkışına set çekti. Örgüt böylelikte, olası operasyon sırasında "siviller katlediliyor" yalanına başvuracak.

GİRİŞ 08.10.2019 17:35 GÜNCELLEME 09.10.2019 08:49
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Fırat'ın doğusuna operasyon için tüm hazırlıklarını tamamladı. Operasyonun önündeki siyasi engellerde kalkınca harekatın başlamasına çok az bir zaman kaldı.

 

 

HALKIN ÇIKMASINA İZİN VERİLMİYOR

Terör örgütü PKK/YPG, kapı kapı dolaşıp kendisine sahip çıkacak birilerini ararken, aynı zamanda halkın bölgeden çıkışına da izin vermiyor. Türkiye'ye karşı koyamayacağının farkında olan PKK, aldığı bu kararla olası operasyonda "siviller katlediyor" yalanını ortaya atıp dünya kamuoyunu arkasına almaya çalışacak.

 

 

PKK/YPG'den açıklamalar peş peşe geliyor! Büyük korku sardı

YPG'Lİ TERÖRİSTLER SADECE KENDİ YAKINLARININ ÇIKIŞINA İZİN VERİYOR

Öte yandan YPG'li teröristlerin kendi ailelerini bulundukları bölgeden dışarı çıkartarak  daha güvenli bölgelere gönderdiği aktarılıyor. Örgütün bu işlemi araçlarına ABD bayrağı takarak geçekleştirdiği belirtiliyor.

ZORLA TUTUYORLAR

Kendi aileleri dışındaki kimsenin kentleri terk etmesine müsaade etmeyen YPG'li teröristler, operasyon öncesi bölgeyi terk etmek isteyen diğer sivilleri ise zorla tutuyor.

SİVİLLER ZARAR GÖRMESİN DİYE ÇOK ŞEHİT VERDİK

Oysaki Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatı ve Afrin operasyonunda sivillerin zarar görmemesi için büyük bir titizlik göstermişti. Meskun mahalllerde yapılan operasyonlarda siviller PKK tarafından kalkan olarak kullanıldı ve Türk ordusu sivillere zarar gelmemesi adına çok sayıda şehit verdi. Hatta bu durumdan kaynaklı operasyonlar uzadı ve dolayısıyla maliyet yükü arttı ama ona rağmen Türkiye ve TSK hiçbir sivilin zarar görmemesi adına dünyada hiçbir ülkenin göstermediği hassasiyeti gösterdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz biliyoruz bunu .olayı amerika basını dünyaya anlatacak. Anlatmadan önce biz dünyaya neler döndüğünü ve ne için operasyon yapıyoruz Onu anlatalım dünyaya. Kim neye kaç yır yardım ederek terör oluşturmuş teröristler kimlerden oluşuyor anlatalım.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Son bir kaç gün tarihe not düşürülecek kadar önemli. Canakkaleye eşdeğer.
    Cevapla
  • Allah im 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya rabbi Mehmet cigimizi sana emanet sen koru
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Ali Cengiz Cenk 4 yıl önce Şikayet Et
    Çıkanları paketleyin çıkartmadıklarını da çıkartsınlar bu kadar basit.
    Cevapla
  • Osmanlı beldesi. 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk pyd bataklık sineğidir.asıl bataklık olan işgalci israili filistinden akdenize dökmek şarttır.bataklık kurursa ortadoğu huzur bulur.Türkiyemiz için 3 günlük operasyondur filistini bağımsızlaştırmak.
    Cevapla
  • Adil 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle san. Yahudi azgınlar Hz.Mehdi komutasındaki ordu ile geberecekler. Kader bu ise tüm dünya bir araya grlse de olmaz. Nemrutu hatırla, bir topal sinek helakına sebep oldu. Yani: zamanı var...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası