Türkiye'nin operasyonu öncesi Esed'ten komik Türkiye açıklaması

Ankara ABD'yle görüşmelerin ardından Fırat'ın doğusuna harekata hazırlanırken, Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye Dışişleri Bakanlığı resmi kaynaklarına dayanarak, Esed yönetiminin tepkisini duyurdu.

Türkiye'nin operasyonu öncesi Esed'ten komik Türkiye açıklaması
Türkiye'nin operasyonu öncesi Esed'ten komik Türkiye açıklaması
GİRİŞ 09.10.2019 14:32 GÜNCELLEME 09.10.2019 15:11
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Suriye Dışişleri Bakanlığı resmi kaynakları, devlet medyasına "Suriye, Türk rejiminin pervasız açıklamalarıyla düşmanca niyetlerini ve Suriye sınırlarındaki askeri yığılmayı en güçlü ifadelerle kınamaktadır. Suriye, Türk saldırganlığına tüm meşru araçlarla karşı koymakta kararlıdır" mesajını verdi.

 

 

Dışişleri kaynakları, Suriye'nin kuzeydoğusundaki "Kürt yönetimine" atıfla "Hükümet akıllarını başlarına toplamaları halinde kayıp evlatlarını kucaklamaya hazırdır" ifadesini kullandı.

SANA'ya göre Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığından bir kaynak şu açıklamayı yaptı: "Suriye, Türkiye'nin şahin ifadelerini, agresif niyetlerini ve Suriye sınırının yakınında toplanmakta bulunan askeri kalabalıklarını en şiddetli ifadelerle kınıyor. Bu tehditler, Suriye toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duymayı onaylanan uluslararası kanun ve BMGK kararlarının ağır bir ihlali."

"Erdoğan'ın saldırgan davranışı, Suriye Arap Cumhuriyeti topraklarındaki Türk genişleme hedeflerini açıkça gösteriyor ve hiçbir bahaneyle haklı çıkarılamaz. Türkiye Adana Anlaşmasını inkar etmesi ve görmezden gelmesi, bu rejiminin sınır güvenliğiyle ilgili iddia ettiği endişelerin yalan olduğunu gösteriyor. Aksi durumda sınır güvenliği eylemleri gerçekleştirilebilirdi."

"Suriye, bazı Kürt örgütlerini ABD projesine bağlılıkları kapsamında gerçekleşen olaylardan sorumlu tutuyor. Daha önce bu örgütlerle yapılan görüşmelerde bu projenin tehlikelerine ve ABD siyasetine hizmet ederken vatanlarına karşı bir araç olarak kullanılmamalarına dikkat çekmiştik."

YORUMLAR 47
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Kınama karşımıza çık...
    Cevapla
  • BORA 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahın Adaleti Çok Büyüktür İyiki Varsın Cehennem Halkına Zulmeden Bu İnsan Kılıgına Bürümüş Şeytan Umarım Biran Önce Geberir
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    S en şam dan başka yere gitme ülkenin her bir yeri işgal edilmış hala çene yapıyorsun
    Cevapla
  • Nur 4 yıl önce Şikayet Et
    Fetih sureleri ve teheccudde dualarla ordumuzu destekleyelim.Türk ordusu ve dua ordusu.Rabbim bizimle beraber insallah....
    Cevapla
  • gakko 4 yıl önce Şikayet Et
    Seni namussuz adam halkinin sokalara düşmesine sebep oldun kafirlere siğinmak zorunda biraktin seni kafir git ingilizi getir eş yap saltanat yaşat oralara yatirimini yap şimdi de kalkim ülkem söyle alçak seni hep onun bunun uşaği ol
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yasak kalktı, vatandaşlar akın etti! 10 yılda 13 kat arttı
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı