YPG'li hain ABD'ye Türkiye için yalvarmış: Bırak Rusya ile anlaşalım

CNN Internatıonal'dan Barbara Starr ve Ryan Browne imzasıyla yayımlanan haberde, terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) komutanının, ABD'li üst düzey bir diplomata, "Bizi yüz üstü bıraktınız. Bizi katledilmeye terk ediyorsunuz" dediği ve ABD'nin Suriyeli Kürtleri korumak için herhangi bir planının olup olmadığını sorduğu belirtildi.

YPG'li hain ABD'ye Türkiye için yalvarmış: Bırak Rusya ile anlaşalım
YPG'li hain ABD'ye Türkiye için yalvarmış: Bırak Rusya ile anlaşalım
GİRİŞ 13.10.2019 17:23 GÜNCELLEME 13.10.2019 17:23
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

CNN Internatıonal'daki habere göre, bu konuşmalar perşembe günü bir araya gelen YPG'nin sözde komutanı Mazlum Kobani ile ABD'nin DAEŞ'le Mücadelede Özel Temsilcisi Yardımcısı William Roebuck arasında geçti.

"BİZİ SATTINIZ"

CNN'in ABD yönetimi içinden özel temin ettiğini belirttiği bilgiye göre Kobani, ABD'li yetkiliye "Halkımızı korumaya istekli değilsiniz ancak başka bir gücün gelip bizi korumasını da istemiyorsunuz. Bizi sattınız. Bu ahlaksızlık" dedi.

"BIRAKIN RUSLARLA VE ESAD'LA ANLAŞALIM"

"ABD'nin Türkiye'nin saldırısını durdurmaya yardım etmesi ya da SDG'nin Şam'daki Esad rejimiyle ve onların Rus destekçileriyle bir anlaşma yapmasına izin vermesi" konusunu görüştüğü kaydedilen Kobani'nin, "bu sayede Rus savaş uçaklarının Suriye’nin kuzeydoğusunda uçuşa yasak bölge uygulamasını sağlayarak Türkiye’nin hava saldırıları düzenleme kabiliyetinin kırılmasını" gündeme getirdiği ifade edildi.

ABD'DEN CEVAP: RUSLARDAN YARDIM İSTEMENİZE RAZI DEĞİLİZ

ABD'li yetkililere dayandırılan habere göre, SDG komutanının ısrarlarına Washington yönetiminin verdiği cevapsa, "ABD’nin Kürtlerin Ruslardan yardım istemesine razı olmadığı" şeklinde oldu.

Habere göre Kobani şunları söyledi: "Halkımı koruyup koruyamayacağınızı ya da üzerimize düşen bu bombaları durdurup durduramayacağınızı bilmem gerekiyor. Şayet yapamayacaksanız bunu bileyim ki şimdi Rusya ve rejimle bir anlaşma yapabileyim ve uçaklarını bu bölgeyi korumaları için davet edebileyim."

PKK'LI KOMUTANDAN ABD'YE: KENDİMİ ZOR TUTUYORUM

Kobani ayrıca Roebuck'a, "Basına gitmemek, Amerika'nın bizi terk ettiğini söylememek, hava sahamızı devralmaları için Rusya'ya ve rejime ait uçakları çağırmamak için iki gündür kendimi zor tutuyorum. Ya şimdi halkımıza yönelik bu bombardımanı durdurursunuz ya da kenara çekilirsiniz Rusları içeri alırız" dedi.

ABD'Lİ TEMSİLCİ TERÖRİSTİ "SAKİNLEŞTİRMEYE" ÇALIŞTI

Roebuck ise muhatabına "ani karar vermemesi" tavsiyesinde bulunurken, "Kürt liderlerin mesajlarını ABD Dışişleri Bakanlığı'na ileteceğini ve ABD'nin Türkiye'nin saldırılarını durdurması ve ateşkes sağlanması için çalıştığını" söyledi.

CNN’in haberine göre ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley ise SDG meselesi için "Onları bu noktada aşırı tepki göstermemeleri konusunda teşvik ediyoruz ve bazı diplomatik çözümlere izin vermek için yatıştırmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: INDEPENDENT TÜRKÇE
YORUMLAR 7
  • k-keskin 4 yıl önce Şikayet Et
    zamanında ırakta abd değilmiydi kürtleri katleden , ne zannediyorlar abd önce bir sizi kullanıp ondan sonrada sümüklü mendil gibi atacaklar
    Cevapla
  • APTİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz Cenabı Allah a savaş açtınız. Mutlaka mağlup olacak, yenmiş ekin yaprağı gibi dağılacak sınız. La galibe illallah. Taki yükselsin ezanlarla müeyyed namın, galib et çünki bu son ordusudur islamın. Ey rabbim ordumuzu Mansur ve muzaffer eyle Amin
    Cevapla
  • 57.Alay 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasilsa fistan giymeye alisiksiniz amerika tamam dese hemen kucagina oturursunuz.ama onlarda sıkıstı yapacak birseyiniz yok.oturacak kucak kalmadi.askerlerimizin seni.bir an once almadi icin dua et.stresten kurtulursun
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Etme bulma dünyasi bizde pkk ypg pjak tak baris istedik cözüm süreci baslattik ne oldu hendek kazip terör estirdiniz sira bizde ayni sekilde misliyle karsilik verecez seni ne abd ne rusya nede esad koruyabilir cünkü 82 milyon türkiye vatandasi tek yumruk olarak devletinin arkadinda seferberlik ilan edildimi 10 milyon asker dikeriz kim durdura bilir nükleer silah kullanmadan kullanirsa da ya türkiyede de varsa bizde onlara kullaniriz sak birakin silahi teslim olun
    Cevapla
  • Oğuzkaan Alpagut 4 yıl önce Şikayet Et
    Teröristle pazarlık yapılmaz.Gebertilir!
    Cevapla
  • mistoria 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruslara da güvenmeyiz ama hazır Rusya fırsatını bulmuşken Türkiye'yi yanına almak istiyor. pkk için Türkiye'ye karşı çıkar mı sandınız? Çıksa bile bu sefer ABD bizim tarafımıza daha fazla yaklaşır çünkü Rusya, ABD'nin en büyük düşmanlarından birisi. Neyse, Rusya destek çıksa da biraz eğlensek...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!