Operasyon hızla sürerken, Trump talimat verip Türkiye'yi tehdit etti

Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekatı devam ederken, Washington cephesinden son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD Başkanı Donald Trump'ın 1000 askerin Suriye'nin kuzeyinden çekme emri verdiğini açıkladı. Öte yandan Trump da, Twitter hesabından Türkiye ve operasyon hakkında yeni açıklamalarda bulundu.

Operasyon hızla sürerken, Trump talimat verip Türkiye'yi tehdit etti
Operasyon hızla sürerken, Trump talimat verip Türkiye'yi tehdit etti
GİRİŞ 13.10.2019 17:50 GÜNCELLEME 25.12.2019 16:44
Bu Habere 166 Yorum Yapılmış

Türkiye, terör devleti kurulmasını engellemek ve Suriyelilerin kendi ülkelerine dönüşünü sağlamak için, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından (TSK) 09.10.2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Barış Pınarı Harekatı'nı başlattı. Operasyonun başladığı günden bu yana, dünyadan ve Washington tarafından Türkiye'yi ilgilendiren son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor.

 

 

"TRUMP ASKERLERİ ÇEKME EMRİ VERDİ"

Amerikan CBS televizyonunda yayınlanan ve Margaret Brennan'ın sunduğu Face The Nation programında konuşan ABD Savunma Bakanı Mark Esper, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeyinden 1000 Amerikan askerinin çekilmesi için talimat verdiğini açıkladı. Esper, bu askerlerin ülkenin güneyine kaydırılacağını söyledi. Esper, Trump'ın en kısa süre içinde ve temkinli bir şekilde askerlerin bölgeyi terk etmesini istediğini belirtti. ABD Savunma Bakanı ayrıca, PKK/YPG'nin kolu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) Rusya ve Esed rejimiyle anlaşma yolları aradığını aktardı. Esper, ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izin ya da onay istemediğini, sadece Suriye'ye gireceğini söylediğini belirtti. 

 

 

TRUMP'TAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye sınırındaki savaşa katılmamak çok akıllıca. Bizi yanlışlıkla Ortadoğu'ya sokanlar hala savaşmamızı istiyor. Ne kadar kötü bir karar verdiklerinin farkında değiller. Neden savaş ilanı istemiyorlar?" dedi.

Trump, "İki yıl önce Irak'ın, Suriye'nin bir başka yerinde Kürtlerle savaşacağını hatırlıyor musunuz? Birçok kişi bizim, Irak'a karşı (ki daha yeni Irak için savaşmıştık) Kürtlerle savaşmamızı istedi. Ben hayır dedim ve Kürtler iki kez savaşı bıraktı. Şimdi aynısı Türkiye'yle oluyor. Kürtler ve Türkiye yıllardır savaşıyor. Türkiye PKK'yı teröristlerin en kötüsü olarak görüyor. Başkaları araya girip o ya da bu taraf için savaşmak isteyebilir. Bırakın yapsınlar! Biz durumu yakından izliyoruz. Sonsuz Savaşlar!" açıklamasını yaparken, başka bir tweetinde de "Lindsey Graham ve Demokratlar da dahil olmak üzere pek çok kongre üyesi ile Türkiye'ye güçlü yaptırımlar getirilmesi konusunda anlaşıyorum. Bu konuda harika bir fikir birliği var. Türkiye bunun yapılmamasını istedi. Beklemede kalın" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 166
  • Urfali 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz bize yeteriz bunlar iki almadan biri vermez bunlarla ne anlasma yaparsan yap her zaman zarar eden sen olursun. Bunlarla dost olunmaz. Sadece cikarlarini kollamak.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Uydur kaydır ikiz kuleler masalıyla Irak ve Afganistan işgali ? Hani Saddamda kimyasal silah vardı ? Dönemin Genelkurmay başkanı POWEL bile özür diledi utancından insan içine çıkamıyor. Şimdi de Venezuela petrolü için mi tüm bu debdebe? ABD marsa gitti, farzedelim ki "uzaylılarla karşılaştı" ! Ne diyecek insanlık adına ?" 1 BARDAK PETROL 1 BARDAK KANDAN DAHA DEĞERLİ" der herhalde insanlık adına...!!!
    Cevapla
  • yasin 4 yıl önce Şikayet Et
    rotcshildlerin tehditleri etkisini göstermeye başladı değil trump dünyada hiç bir lider bu tehditlere kulak tıkayamaz çünkü dünya medyası bu kan emici asalakların ellerinde ve bir çok insanı sadece kuru bir iftira ile yerinden makamından edebilir bu kanszılar trump vakit kazanıyor aksi bir şey yok ve bu operasyonu yapmamızı trump da bizler kadar istiyor
    Cevapla
  • abdullah 23 4 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir lider anlaşılır gibi değil abd gibi bir ülkeyi böyle bir d....lağın yönetmesi çok tuhaf geliyor bana biz natoya neden üye olduk bunlar mı nato ülkesi değil yoksa biz mi.nato nedir ne işe yarar haberleri mi yok.
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sari okuz tam bi dansöz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi