Pentagon'dan beklenmedik yaptırım hamlesi!

Pentagon, iki ülke arasındaki silah satışlarının Milli Savunma Bakanlığı'na yönelik yaptırımlardan etkilenmemesi için muafiyet hazırlanacağını duyurdu.

Pentagon'dan beklenmedik yaptırım hamlesi!
Pentagon'dan beklenmedik yaptırım hamlesi!
GİRİŞ 16.10.2019 12:47 GÜNCELLEME 16.10.2019 12:47
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Pentagon'da gazetecilere konuşan üst düzey bir savunma yetkilisi, ABD yönetiminin Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı Türkiye'ye uygulanan yaptırımlar konusunda değerlendirmelerde bulundu.

 


'ASKERİ SATIŞLARI VE DİĞER KALEMLERİ YAPTIRIM KAPSAMINDAN ÇIKARMAKTIR'

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, "Hazine Bakanlığı, henüz hazırlamamış ise de hazırlıyordur, yaptırımlar kapsamında devam eden faaliyetlerin etkilenmemesi için genel bir muafiyet hazırlıyor. Burada amaç askeri satışları ve diğer kalemleri yaptırımların kapsamından çıkarmaktır." ifadelerini kullandı.

Bakanlığın hazırladığı muafiyete bakmak gerektiğine dikkati çeken yetkili, ''Amaç, gerek Dışişleri Bakanlığı tarafından yürütülen diplomatik ilişkiler, gerekse bizim faaliyetlerimiz olsun resmi işlerin devam etmesini sağlamaktır.'' dedi.

 

 

Türkiye'nin Suriye'deki faaliyetlerini durdurmak için Ankara ile diplomatik görüşmeleri devam ettirmek istediklerini belirten yetkili, ''Bu ilişki uzun, güçlü bir askeri ilişki ki bu ilişkiyi devam ettirmek için mevcut krizin ötesine bakmamız gerekir.'' diye konuştu.

Yaptırımlardan Milli Savunma Bakanlığının doğrudan ABD'den almadığı ancak alımlarda ABD finans sistemini kullandığı noktaların etkileneceğini ifade eden yetkili, Bakanlık bünyesinde başta Bakan Hulusi Akar ve diğer sivil yöneticilerin hedef alındığını kaydetti. 

YORUMLAR 65
  • Kocaeli 4 yıl önce Şikayet Et
    Çevir kazı yanmasın
    Cevapla
  • idam -gelmeli 4 yıl önce Şikayet Et
    cokta tin rusyadan aliriz kendimiz yapariz- incirlik niye kapatilmiyor icimizdeki hainlere sorun söylesinler söyleyemezler cünkü vatana ihanetten idam olmaktan korkuyorlarmis ama korkunun ecele faydasi yok her kim bu ülkeye hainlik etti ediyorsa elbet bir gün bedelini ödeyecek
    Cevapla
  • Turker akbulut 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan tramp daha 200 yıllık bir devlet iken bizim aşkımız 3000 yıla dayanıyor tramp biz 300 milyon Türk uz tramp trooooooooooo
    Cevapla
  • Aspirin 4 yıl önce Şikayet Et
    İran'a yıllarca amborgo uygulanıyor da ne oldu biz Türküz kacak oynamayız
    Cevapla
  • xxlxx 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize sattıkları silahlar işe yaramaz. Bozuk çıkar boşa para vermeyelim. Ayrıca İsrail uşağı abdden hiçbir şey almayalım, hiçbir şey satmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?