Trump, Erdoğan'a göndermişti! Rusya'dan mektup açıklaması

Kremlin ve Rus Dışişleri'nden Suriye'de devam eden operasyon ve Trump'ın Erdoğan'a yazdığı nezaketsiz mektup hakkında peş peşe açıklamalar geldi.

Trump, Erdoğan'a göndermişti! Rusya'dan mektup açıklaması
Trump, Erdoğan'a göndermişti! Rusya'dan mektup açıklaması
GİRİŞ 17.10.2019 12:59 GÜNCELLEME 17.10.2019 13:47
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Suriye'deki harekattan hemen önce yazdığı diplomatik dilden uzak mektup hakkında Rusya'dan açıklama geldi. Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, harekat ile alakalı konuşurken mektupla ilgili bir soruyu da yanıtladı. Peskov mektubun diline ilişkin olarak, "Bu tip bir dil kullanımına devlet liderlerinin yazışmalarında pek rastlamazsınız. Hiç alışık olunmayan türde bir mektup" dedi.

 

 

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİ SALI GÜNÜ

Kremlin sözcüsü, Erdoğan'ın salı günü Barış Pınarı Harekatı'nı Putin ile görüşeceğini belirtti. Peskov, harekat sonrasında Suriye'nin kuzeyinde yaşanan insani durumdan ve sığınmacı akınından endişe duyduklarını sözlerine ekledi.

 

 

RUS DIŞİŞLERİ'NDEN SURİYE AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, TSK'nın Barış Pınarı Harekatı'na başlamasının ardından Suriye'nin kuzeyinde gerilimin ciddi şekilde tırmandığını söyledi. Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, "Son günlerde, özellikle de TSK'nın Suriye-Türkiye sınırındaki bölgede Barış Pınarı Harekatı'na başlamasının ardından Fırat'ın doğusunda Şam'ın kontrolü altında olmayan bölgelerde gerilim ciddi şekilde tırmandı" dedi.

Teröristlerin gerilimin tırmanmasından istifade ettiklerini ve sözde uyuyan hücrelerini aktif hale getirdiklerini öne süren Zaharova, bunun Fırat'ın doğusundaki hapishanelerde tutulan DAEŞ militanları ile onların kamplarda bulunan aile bireylerinin durumuna ilişkin ciddi bir endişe yarattığını söyledi.

Zaharova, DAEŞ militanlarının sadece Suriye için değil, bölgedeki ve bölge dışındaki diğer ülkeler için de tehdit oluşturduğunu belirtti.

"BÖLGEDE ÇÖZÜM İÇİN SINIR HATTI SURİYE'NİN KONTROLÜNE VERİLMELİ"

Rus Dışişleri Sözcüsü, Rusya'nın bölgede çözüme ilişkin tutumunu şöyle açıkladı: "Suriye'nin bu bölgesinde, Suriye'de ve genel itibarıyla bölgede kalıcı istikrar ve güvenliğin sağlanmasının yalnızca ve öncelikle Suriye'nin egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün tesis edilmesiyle mümkün olduğuna inanıyoruz. Bu en nihayetinde, Türkiye sınırındakiler de dahil tüm ulusal toprakların meşru Suriye hükümetinin kontrolüne verilmesi anlamına geliyor."

Zaharova, bu bağlamda Şam yönetimi ile Kürtler arasında mutabakat sağlanmasını ancak memnuniyetle karşılayabileceklerini sözlerine ekledi.

"SURİYE'NİN KUZEYİNDEKİ GERİLİM SİYASİ SÜRECİ DURDURMAMALI"

Zaharova, Suriye'nin kuzeyindeki gerilimin siyasi süreci durdurmaması gerektiğini ifade etti.

YORUMLAR 23
  • Turuncu 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya nın hemen ypg ye kanat germesi kabul edilecek bir şey değil
    Cevapla
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    önce suriye sivil anayasası kabul edilmeli. sonra genel seçimler. bakalım suriye hükümeti nasıl teşekkül edecek. demokrasi borazancıları bu kez ne diyecek acaba. çok merak ediyorum...
    Cevapla
  • mistoria 4 yıl önce Şikayet Et
    Sınırdaki bölgeyi Suriye koruyamadığı için giriyoruz zaten. Neyin kafası bu?
    Cevapla
  • Yunus 4 yıl önce Şikayet Et
    Esas tehlike bunlar; Türkiye'de CHP,dünyada Trampet. Güvenlik sorunu sorunlular.
    Cevapla
  • halk 4 yıl önce Şikayet Et
    abd ve batı alışmşlardı emretmeye artık geçti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!