İsyan bayrağını açtılar! WhatsApp'a vergi kararı ülkeyi ayağa kaldırdı

Lübnanlılar, ekonomik durumun kötüleşmesi ve iletişime yeni vergiler getirilmesi nedeniyle Beyrut başta olmak üzere birçok kentte gösteriler düzenledi. Öte yandan İçişleri Bakanı Raya el-Hasan, Başbakan Saad el-Hariri'nin istifa ihtimaline ilişkin, öyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

GİRİŞ 18.10.2019 06:26 GÜNCELLEME 18.10.2019 13:21
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Hükümetin iletişime özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme kararı başkent Beyrut ve diğer kentlerde protesto edildi.

Beyrut şehir merkezinde toplanan ve Bakanlar Kurulu toplantısının olduğu Hükümet Sarayı'na yürüyen yüzlerce kişi, hükümetin yeni vergiler konusunda geri adım atması talebinde bulundu.

GÖSTERİCİLERİN BULUNDUĞU YÖNE ATEŞ AÇILDI

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, siyasi yetkililerden birinin koruması göstericilerin bulunduğu yöne ateş açtı, bir kişiye de aracıyla çarptı.

Beyrut ve diğer kentlerde protestocular, lastikler yakarak yolları kapatırken, motosikletli gruplar da başkentte tur atıyor.

HÜKÜMET VERGİDE GERİ ADIM ATTI

Lübnan İletişim Bakanı Muhammed Şukayr, WhatsApp uygulamasına yönelik vergi tasarısının Başbakan Saad el-Hariri'den gelen talep üzerine Bakanlar Kurulunda onaylanmayacağını duyurdu.

Öte yandan Başbakan Hariri'nin Cumhurbaşkanı Mişel Aun ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından Bakanlar Kurulunun, bugün Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanacağı belirtildi.

Lübnan'da ekonomik durum kötüye gittiği gerekçesiyle uzun süredir aralıklarla hükümet karşıtı gösteriler düzenleniyordu.

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, 3 Eylül'de ekonomide olağanüstü hal ilan etmişti. Uluslararası ekonomi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings de Lübnan'ın görünümünü 24 Ağustos'ta B'den CCC sınıfına düşürdüğünü açıklamıştı.

LÜBNAN'IN KAMU BORCU 86.2 MİLYAR DOLAR

Farklı din ve mezheplere dayalı siyasi bölünmeler açısından oldukça kırılgan bir yapıya sahip Lübnan, 2011'de Suriye'deki krizin başlamasıyla maruz kaldığı mülteci dalgaları ve yaşadığı siyasi sorunlar nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşıyor.

Son dönemde büyük ekonomik kriz yaşayan Lübnan'da, Maliye Bakanlığının mayısta yayımlanan raporuna göre, 2019'un ilk çeyreği itibarıyla kamu borcu 86,2 milyar dolara ulaştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Tahmin 4 yıl önce Şikayet Et
    Manşeti okuyunca Lübnandır dedim doğru tahmin etmişim.Akıllı ol Lübnan
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Lübananı kuran kim Fransa fazla söze gerek yok
    Cevapla
  • muşi dayı 4 yıl önce Şikayet Et
    resme bakınca bizim gezici tiplere benziyorlar.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrailin işgali yakındır.
    Cevapla
  • Gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    arap dünyasında kırallıklar bitmelidir.. Sözde krallar ama hepsi batı dünyasına çalışan zavallı insanlardır.
    Cevapla
  • enes 4 yıl önce Şikayet Et
    haklisin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı