Macron'un akıl hocasından dikkat çeken Türkiye açıklaması: NATO öldü

Eski Fransa Cumhurbaşkanı François Mitterrand'ın danışmanlarından ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "akıl hocası" olarak bilinen Fransız Ekonomist Jacques Attali, Türkiye'nin Suriye'ye yönelik Barış Pınarı Harekatı nedeniyle "NATO öldü, Avrupa olarak yalnızız" değerlendirmesinde bulundu.

Macron'un akıl hocasından dikkat çeken Türkiye açıklaması: NATO öldü
Macron'un akıl hocasından dikkat çeken Türkiye açıklaması: NATO öldü
GİRİŞ 20.10.2019 06:20 GÜNCELLEME 21.10.2019 08:46
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un politikalarını geliştirirken etkilendiği uzmanlardan biri olan Ekonomist Jacques Attali, Türkiye'nin diğer NATO üyesi ülkelerin onayı olmadan Rus silahları alması ve bağımsız bir şekilde Suriye'de Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmasını gerekçe göstererek NATO'nun "öldüğü" yorumunu yaptı.

 

 

Fransa Devlet Televizyonu France Info'da katıldığı bir programda konuşan Attali, "NATO üyesi bir güç olan Türkiye diğer üyelerin onayı olmadan Rus silahları alarak tamamen özgür bir şekilde savaşmaya karar verdiğine göre NATO öldü. Türkiye bunu gerçekleştirdi, kimse tepki göstermedi ve Amerika Birleşik Devletleri onu engellemek için hiçbir şey yapmadı" ifadelerini kullandı.

 

 

Attali konuşmasında, "Eğer NATO öldüyse ve ABD artık bizi savunmuyorsa, Avrupalılara kendilerini korumak için birleşmekten başka yapacak bir şey kalmadı" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 148
  • türk kahvesi 1 yıl önce Şikayet Et
    cezayirli fransız tabiki yahudi. 1981 de virüslerle yapay hastalıklarla dünya nüfsunun azaltılması gerektiğini hastaların tedavi için yalvaracaklarını kendi lerinden olmayanı aşağılayan şeytan
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    abd israil fransa pkk ypg gibi ma$alarını bırakıp erkekce TÜRKLERLE sava$malıdır korkaklar asla zafer kazanamaz
    Cevapla
  • yılmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ye saldırı olunca otan neredeydi, şimdi kendini savununca tutuştunuz, Türkiye sizin istediğiniz zaman istediğinizi yaptırabileceğiniz bir ülke değil.
    Cevapla
  • seda 4 yıl önce Şikayet Et
    yasıyomuyduki
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence de öldü, gömün gitsin. Zaten bize hiçbir faydası yok. ypg, pkk düşünsün!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu