Irak'tan ABD askerlerine veto!

Irak yönetimi, Suriye'den çekilerek Irak'a giriş yapan ABD askerlerinin ülkede kalmayacağını belirtti.

Irak'tan ABD askerlerine veto!
Irak'tan ABD askerlerine veto!
GİRİŞ 22.10.2019 11:39 GÜNCELLEME 22.10.2019 13:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Irak Başbakanlığına bağlı Güvenlik Medyası Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Suriye'den çekilen ABD askerlerinin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) topraklarına girip sonra ülke dışına çıkmak için onay aldığı belirtildi.

 

 

Açıklamada, "Suriye'den gelen bu güçlerin (ABD askerleri) Irak'ta kalması için ise hiçbir onay söz konusu değil." ifadesi kullanıldı.

Amerikan askerlerini taşıyan zırhlı araçlar ve askeri ekipman tırları dün Suriye sınırındaki Simelka Kapısı'ndan Irak'a giriş yapmıştı.

 

 

Askeri birliklerin, ABD'nin Enbar'daki Ayn'ul Esed ile Uluslararası Erbil Havalimanı üslerine yerleşeceği iddia edilmişti.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper de iki gün önce yaptığı açıklamada, Başkan Donald Trump'ın kararıyla Suriye'den çekilen bin civarındaki Amerikan askerinin Irak'ın batı bölgelerine gönderileceğini bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • sea 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD Irak ve ortadoğudan defolup gitsin
    Cevapla
  • Ordulu 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke türkiye de amerikaları ülkemizden kovabilse ! Incirlik acilen kapanması gerekiyor ! Amerikan üsleri olan ülkelere kesinlikle yardım edilmemesi gerekir !
    Cevapla
  • Sergio 4 yıl önce Şikayet Et
    Isterse ırak yok desin haftaya hükümet düşer hep Ayni siradan laflar Yani lafsalasisi yapiyo baba Amerika gel gazi al petrolü al eyvallah ondan sonra halk fakir politikaci başkasina vermese herşey adaletli olsa birazda cesur olsalar ne işi var amerikanin ortadoğuda
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Irak yönetimi korkmasın. amerikan kiralık katilleri Suriye'yi asla kendi kararlarıyla terk edip başka yere gidemezler, israil siyon çetesi izin vermez.
    Cevapla
  • adam 4 yıl önce Şikayet Et
    adamlar yatak odanıza bile giriyo sesiniz çıkmıyo satılmış hainler,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!