Son dakika haberi: Türkiye ile Rusya anlaşmasının ardından ABD hemen harekete geçti

Türkiye ve Rusya arasında yapılan 10 maddelik anlaşma ardından son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Fransa Genelkurmay Başkanı Orgeneral François Lecointre ve Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sir Nicholas Carter ile telefonda görüştü. Görüşmenin Türkiye ile Rusya arasında Suriye konusunda sağlanan Soçi Muhtırası'nın açıklanmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

GİRİŞ 23.10.2019 07:45 GÜNCELLEME 23.10.2019 10:49
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley'in, Fransız ve İngiliz mevkidaşları ile Orta Doğu'yu görüştüğü belirtildi. 
 
ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Albay DeDe Halfhill, Orgeneral Milley, Fransa Genelkurmay Başkanı Orgeneral François Lecointre ve Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sir Nicholas Carter ile telefonda görüştüğünü açıkladı.  


 
Albay Halfhill iki görüşmeye ilişkin de "Komutanlar, Orta Doğu'daki mevcut güvenlik atmosferini görüştüler." açıklamasını yaptı. 
 
Görüşmenin Türkiye ile Rusya arasında Suriye konusunda sağlanan Soçi Muhtırası'nın açıklanmasının ardından gelmesi dikkat çekti. 
 
Soçi Muhtırası gereğince ABD'nin desteklediği YPG/PKK terör örgütü Türkiye sınırı boyunca 30 kilometre derinliğe çekilecek. 
 
ABD'nin aynı zamanda bölgedeki askerlerini çekerken Deyrizor'daki petrol kuyularının bulunduğu bölgede 200 civarında asker bırakması konuşuluyor. 
 

 

 

YORUMLAR 17
  • Belli ki 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok acıt mış hep isi katil hırsız ve çakal takımı... Abd ingiliz ve fransız hırsız 3 lü petrol çalıyorlar.. Türkiye Rusya yakınlaşması besbelli tedirgin etmiş ürkmüş ler anlaşılan...
    Cevapla
  • veys 4 yıl önce Şikayet Et
    3. dünya savaşı başladı biz mi bilmiyoruz anlamadım
    Cevapla
  • TürkMücahid 4 yıl önce Şikayet Et
    PETROL KUYULARI abd'nin babasının malı mı ki ???
    Cevapla
  • Egeliden 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin derdi hala orada 2.İsrail i yani pkk devletini kurmak.daha güneyde petrol yatakları içinde olan bir kukla pkk devletini ilan edebilir.Kolay vazgeçmezler sapık inançlarıyla fetöcüler gibi tanrıya (!) hizmet ettiklerini düşünüyorlar.
    Cevapla
  • İzmir Kadir 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd açık açık belli ediyor Türkiye düşman olduğunu bizde ona göre hamle yapmak gerekir. Bir yorum güzel yazmış katılıyorum arkadaşı milli unsurları çoçuklarımıza daha çok anlatmak gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!