Almanya'da 'Güvenli Bölge' çatlağı!

Alman Savunma Bakanı'nın güvenli bölge teklifini Merkel'in desteklediği belirtilirken, koalisyonun diğer ortağı Dışişleri Bakanı'nın konuyu kısa mesajla öğrendiği ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı Maas, iddiayı doğruladı ve 'SMS diplomasisini uygun bulmuyorum' dedi.

Almanya'da 'Güvenli Bölge' çatlağı!
Almanya'da 'Güvenli Bölge' çatlağı!
GİRİŞ 23.10.2019 16:06 GÜNCELLEME 23.10.2019 16:06
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Almanya'da koalisyon ortağı olan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer, 21 Ekim Pazartesi günü, Alman Haber Ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde "uluslararası kontrol edilen güvenli bölge oluşturulmasını" önerdiklerini belirtti.

 

 

DIŞİŞLERİ BAKANI TEKLİFİ KISA MESAJLA ÖĞRENDİ

Fakat Sueddeutsche Zeitung'un haberine göre Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de onayladığı bu teklif hükümetteki diğer ortakları çok şaşırttı.

 

 

Öyle ki Dışişleri Bakanı Heiko Maas, konuyu kısa mesaj ile öğrendi.

MAAS: SMS DİPLOMASİSİNİ UYGUN BULMUYORUM

22 Ekim Salı günü açıklam ayapan Dışişleri Bakanı Maas, "Partnerlerimizde belirli bir şaşkınlık ve rahatsızlık var. Aramızda mevcut durumda uluslararası güvenli bölge oluşturulmasıyla ilgili görüşme yapılmadı" demişti.

Maas, kendisinin bu öneriye destek verip vermediğine ilişkin soruya "Böyle bir öneri hakkında karar vermek için ayrıntıları bilmek lazım. Ancak ayrıntılar yok. Müttefiklerimizde var olan sorular bizde de mevcut. Bunu Savunma Bakanlığındaki meslektaşıma da ilettim" cevabını verdi.

Önerinin Alman hükümeti içinde değerlendirileceğine işaret eden Maas, "Bizim için önemli olan müttefiklerimizin bu öneriye nasıl baktığıdır" dedi.

Kramp-Karrenbauer'in, Dışişleri Bakanı Maas'a uluslararası güvenli bölge önerisini telefonla kısa mesaj (SMS) göndererek sunduğunun hatırlatılması üzerine Maas bu iletişim şeklini de eleştirerek, "SMS diplomasisini uygun bulmuyorum. Bu çok hızlı bir şekilde SOS diplomasisine dönüşür" değerlendirmesinde bulundu.

ALMANYA'DA KOALİSYON

Hem Savunma Bakanı Karrenbauer hem de Başbakan Merkel Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) mensubuyken, Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) mensubu.

Yaşananların koalisyon içerisinde çatlak oluşturduğu belirtiliyor.

Almanya'da Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU), Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında koalisyon bulunuyor.

KAYNAK: TİMETÜRK
YORUMLAR 16
  • ömer 4 yıl önce Şikayet Et
    bana mazlumu getirin
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya teröristleri destekliyor izin vermeyin suriyeye girmelerini girerlerse vurun
    Cevapla
  • Mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    He temizledik buyur gel
    Cevapla
  • alibaba 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bunların söylediği herşeyi ciddiye alıp sinirlenmeyin gülün geçin Almanyanın veya Fransanın Türkiyeyi askeri olarak karşısına alacak hali mi var :)
    Cevapla
  • ramazanparis 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum kardes fransa wari yelekliler ile baş edemiyir bizim mehmetcigimiz ile nasil etsin :))
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlara taviz vermeyin...sakina...ilk önce bütün yaptiklarina karsi özür ve pkk fetö pyd ypg ve bunlarla en ufak baglantisi olan hücreleri ve tüm sahislari terörist olarak kabullenmeleri, türkiyedeki vakiflardaki casuslarini geri cekmeleri dayatilmasi lazim...itina ile...üstüne basa basa...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu