İsrail işgal güçleri Gazze ve Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı

İsrail işgal güçleri Gazze'de düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine saldırdı, 16 Filistinli yaralandı. İşgal güçleri, Filistinlilerin Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi işgal birimleri ve Ayrım (Utanç) Duvarı'nı protestosuna da saldırarak çok sayıda kişiyi yaraladı.

İsrail işgal güçleri Gazze ve Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı
İsrail işgal güçleri Gazze ve Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı
GİRİŞ 25.10.2019 23:15 GÜNCELLEME 25.10.2019 23:15
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İsrail askerlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine saldırısında 16 Filistinli yaralandı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, Gazze'nin doğusunda düzenlenen gösterilere saldırısı sonucu 6'sı gerçek mermiyle olmak üzere 16 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. 

Açıklamada yaralıların sağlık durumuna ilişkin ayrıntılı bilgi verilmedi.

Filistinliler, Gazze Şeridi'nin doğusundaki İsrail sınırında 30 Mart 2018'den bu yana her cuma "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor. 

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına dönmeyi ve 2006'dan beri Gazze'ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine ateş açıyor.

El-Mizan İnsan Hakları Merkezinin açıklamasına göre, "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerinin başından bu yana İsrail askerlerinin saldırısı sonucu 320'den fazla Filistinli şehit oldu, yaklaşık 18 bin 500 Filistinli yaralandı.

BATI ŞERİA'DA DA SALDIRDILAR

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Nablus kentine bağlı Kefr Kaddum beldesinde bir grup Filistinli cuma namazı sonrası yasa dışı Yahudi işgal birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto etmek için gösteri düzenledi.

İsrail işgal güçleri göstericilere plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ve ses bombalarıyla saldırı düzenlerken, Filistinliler ise askerlere taş atarak karşılık verdi. 

İşgal güçlerinin saldırısında onlarca Filistinli plastik mermilerle yaralandı veya atılan gazdan etkilendi. Yaralı Filistinlilerin tedavisi olay yerinde yapıldı.

Filistin'de 2000 yılında patlak veren Aksa İntifadası'nın (2. İntifada) ardından İsrail yönetimi, 2002'de "güvenlik" gerekçesiyle Batı Şeria ile İsrail arasına Ayrım Duvarı inşasına başlamıştı. Ayrım Duvarı nedeniyle Batı Şeria'daki 3 milyona yakın Filistinli, işgal altındaki Doğu Kudüs ve İsrail'e geçemiyor.

Ayrım Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı her hafta cuma günü düzenlenen gösterilere İsrail askerleri gerçek ve plastik merminin yanı sıra göz yaşartıcı gaz ve bazen tazyikli atık suyla müdahale ediyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne halleri varsa görsünler.Bizden bu kadar. Buraya kadar. Eyvallah...
    Cevapla
  • EMİN 4 yıl önce Şikayet Et
    Tın Arap sabunları düşünsün bizi teröristlere tercih edenler düşünsün Filistin haberleri istemiyoruz
    Cevapla
  • almanyadan 4 yıl önce Şikayet Et
    arapbirligi var israil aklini basina al
    Cevapla
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    biz bize yakışanı yaparız mazlundan yana oluruz ne kadar da arap yönetimleri siyonistlerin uşağı olsa bile
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Arap birliği kınasın ve kurtarsın!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı