ABD'nin yeni PKK/YPG hamlesi! Ceplerine günde 2 milyon dolar girecek

YPG'li teröristler Türkiye sınırından 30 kilometre güneye çekilecek. Ancak YPG'li teröristler ABD desteğiyle, Rakka ve Deyrizor gibi hem petrol açısından zengin hem de stratejik olan bölgelerde varlığını sürdürmeyi devam edecek. Uzman isimler, birkaç yıl öncesine kadar Deyrizor bölgesinde 40 bin varil petrol üretildiğini ve bunun günlük en az 2 milyon dolar anlamına geldiğini söyledi.

ABD'nin yeni PKK/YPG hamlesi! Ceplerine günde 2 milyon dolar girecek
ABD'nin yeni PKK/YPG hamlesi! Ceplerine günde 2 milyon dolar girecek
GİRİŞ 26.10.2019 07:47 GÜNCELLEME 26.10.2019 12:36
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Barış Pınarı Harekatı Suriye'nin kuzeyinde yeni bir dönem başlatırken, YPG'nin Türkiye sınırından 30 kilometre güneyine çekilmesi için süreç işliyor.

 

YPG'li teröristlerin sınırdan 30 kilometre uzaklaşması Türkiye'nin güvenliği için hayati önemde olsa da, Rakka ve Deyrizor gibi bölgeler hala örgütün kontrolünde olacak.

 

AKILLARA GELEN İLK SORU

ABD Başkanı Donald Trump'ın Deyrizor'daki petrol sahalarında kontrolün YPG/PKK'da olacağını söylemesinin ardından herkesin aklında aynı soru var: YPG bu petrol sahalarından ne kadar gelir elde ediyor?

GÜNDE 2 MİLYON DOLARLIK POTANSİYEL

Uzman isimler, "Birkaç yıl öncesine kadar Deyrizor'da 40 bin varil petrol üretimi vardı. Bu ciddi bir rakam. Günde 40 bin varil petrol üretiminin 2 milyon dolarlık gelir potansiyeli var. Küçümsenecek bir rakam değil" ifadelerini kullandı.

DEYRİZOR'DAKİ TOPLAM REZERV: 7.5 MİLYAR DOLAR

Suriye'nin 2.5 milyar varil petrol rezervi var. Bu rezervlerin yüzde 30'una ev sahipliği yapan Deyrizor'da 750 milyon varil petrol bulunuyor. Petrolün varil fiyatı 50 dolardan hesaplandığında günde 2 milyon dolar gelir elde edebilecekler. Rezerv oranına göre bu rakam, toplamda 7.5 milyar dolara tekabül ediyor.

ABD PETROL UZMANLARI GÖNDERİYOR: GELİR ARTABİLİR

ABD'nin yer altı kaynaklarının olduğu bölgelere uzmanlar gönderecek olmasını değerlendiren kaynaklar, şu ifadelere yer verdi: "Buradaki petrol bir uzmanlık gerektirmeden, herkesin çıkarabileceği kaynaklardan oluşuyor. Siz dümdüz kuyu açıyorsunuz, birkaç yüz metre sonra petrol fışkırmaya başlıyor ancak bölgede çıkarılmayan başka kaynaklar da olabilir. Yeni çalışmalarla çıkarılabilecek rezervler olabilir. Elbette bu geleneksel olmayan yöntemlerle olacaksa, bu bölgede petrol üretimi daha da artabilir"

DEYRİZOR'UN ÖNEMİ SADECE PETROLLE BAĞLANTILI DEĞİL

Deyrizor'un stratejik öneminin en az var olan petrol kaynakları kadar önemli olduğunun altını çizen kaynaklar, "Burası petrol bölgesi olduğu kadar, çok stratejik bir bölge. Irak ve İran petrollerinin Akdeniz'e açılabilmesi için geçiş hattı. Aynı zamanda bir koridor olma açısından ABD için çok değerli bir bölge. Buradaki gelişmeleri, bu hassas dengeler üzerinden değerlendirmek gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 40
  • Ramazan 4 yıl önce Şikayet Et
    benim anlamadığım Suriye devleti ABD ye topraklarımdan çık diyemiyor mu?
    Cevapla
  • Birol 4 yıl önce Şikayet Et
    Burası İslam beldesi. Bir tarafta abd diğer tarafta Rusya. İkisinde Müslüman değil. Peki bu sorun Müslümanların sorunuysa neden gavurlar işin içinde
    Cevapla
  • Fikri 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanım diyenlerde bir sorun var demektir. Kavimcilik zehrini bırakalı 100 yıl oldu zehir halen çıkamadı bünyeden.
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya Burada Meşhur Suriye Devleti var .. Petrol ve Topraklarımı Nasıl İşgal eder diye BM var ... ABD ve PKK, Kimdir Petrolümü çıkarak Satıyor ...
    Cevapla
  • Eren 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne demek oluyor ... ABD ve PKK , Suriye Devletinin Topraklarını İşgal ediyor ve Petrol ve Toprağına El koyuyor...
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık iş öyle bir hale geldiki kimin eli kimin cebinde belli değil Türkiye İran IRAK ve Suriye kendi meselelerini oturup kendileri çözmeli aksi taktirde yarın İran petrollerinin başına da PEJAK ın geçmeyeceği garantisini İranlılar veremez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak