Rusya'dan ABD'ye çok sert tepki: Eşkıyalık yapıyor!

ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in "DEAŞ'ın petrol rezervlerine ulaşmasını engellemek için Suriye'nin doğusunda ABD askerinin tamamen çekilmeyeceği" açıklamasının üzerine, Rusya Savunma Bakanlığından çok çarpıcı bir açıklama geldi. Bakanlık sözcüsü Igor Konaşenkov, "Bu hiç şaşırtıcı bir açıklama değil, ABD devlet eşkıyalığı yapmaktadır" yorumunda bulundu.

Rusya'dan ABD'ye çok sert tepki: Eşkıyalık yapıyor!
Rusya'dan ABD'ye çok sert tepki: Eşkıyalık yapıyor!
GİRİŞ 26.10.2019 17:18 GÜNCELLEME 26.10.2019 17:25
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in Suriye'nin doğusunda asker bulundurmaya devam edecekleri açıklamasına Rusya'dan çok sert tepki geldi. Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konaşenkov, "Washington'un yaptığı, uluslararası arenada devlet eşkıyalığı yapmaktır. Suriye petrol rezervleri Suriye Arap Cumhuriyeti ve onun vatandaşlarına aittir. Petrol rezervleri ne ABD'ye ne de ABD'li 'koruyucu'lar aittir." açıklamasında bulundu.

 

 

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: ABD PETROL KAÇAKÇILIĞINA YARDIM ETTİ

Uluslararası hukukun ve ABD yasalarının, ABD askerinin şu anda petrol rezervlerinde nöbet beklemesini meşrulaştırmadığının altını çizen Konaşenkov, "DEAŞ'ın Fırat'ın doğusunda aldığı yenilgiden önce de sonra da Suriye petrolü çıkarılıyor ve ABD'li askerlerin gözetiminde kaçakçılık yapılıyordu." ifadesini kullanarak büyük bir iddia oraya atmış oldu. Konaşenkov bu süre zarfı içerisinde ABD'nin Suriye'yle petrol ticaretine uyguladığı yaptırımları hatırlatarak, "Suriye petrolü ABD'den gelen ekipmanlarla ve 'Doğu Suriye Özerk Yönetimi' adı altında bir ABD'li şirket tarafından çıkarılıyordu." ifadelerini kullandı.

 

 

"ESPER VE TRUMP'IN AÇIKLAMALARI ÇELİŞKİLİ"

Bakanlığın açıklamasında, Trump'ın geçtiğimiz aylarda "DEAŞ'ı yüzde 100 oranında yenilgiye uğrattık" sözleri hatırlatıldı, "Esper petrol rezervlerinin DEAŞ'lı teröristlerine eline geçmemesi için bölgeden tam olarak çekilmeyeceklerini söylüyor; fakat bu Trump'ın DEAŞ tamamen yenildi sözleriyle çelişiyor." yorumu yapıldı.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 8
  • istanbul 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kafir NATO birleşmiş millet kafirlerin dünyayı sömürü planı bunlar hikaye bunu yiyen ler siyasetçi olamazxboksörx
    Cevapla
  • Can 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya abd ile anlaşmış.
    Cevapla
  • truva0202 4 yıl önce Şikayet Et
    bravo helal olsun rusıa yiğit davranıyorsun...
    Cevapla
  • Trakyali amica 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin yaptigi modern somurgecilik ve ayni zaman eskiyalik orada cikan petrol butun suriye halkinin terorustlerin degil orada araplar kurtler turkler suryaniler daha bir suru dine sahip olan insanlara ait demokrasi adi altinda soymak
    Cevapla
  • Hakkı 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söze ne demeli...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek
Son Dakika: Erdoğan'dan 1915 mesajı!