Macron ve Boris Johnson'dan Bağdadi açıklaması

DAEŞ lideri Ebubekir El Bagdadi’nin ABD askerleri tarafından Suriye'nin kuzeybatısında düzenlenen bir operasyonla öldürülmesine dünyadan da tepkiler geliyor.

Macron ve Boris Johnson'dan Bağdadi açıklaması
Macron ve Boris Johnson'dan Bağdadi açıklaması
GİRİŞ 28.10.2019 09:27 GÜNCELLEME 28.10.2019 09:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Bağdadi'nin öldürülmesinin DAEŞ için büyük bir darbe olduğunu ancak bunun sadece örgüte karşı savaşta bir aşama olduğunu kaydetti.

 

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly de Twitter'dan yaptığı açıklamada "Terörist için erken emeklilik ancak örgütü için değil" ifadelerini kullandı. Parly, Amerikalı müttefiklerine teşekkür ederken kalbinin Bağdadi ve onu izleyen suçluların kurbanlarıyla birlikte olduğunu söyledi.

İNGİLTERE

 

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Twitter'dan yazdığı mesajda "Bağdadi'nin ölümü terörle mücadelemiz için önemli bir an. Ancak DAEŞ'in kötülükleriyle mücadelemiz hala bitmedi. Koalisyon ortaklarımızla DAEŞ'in ölümcül, barbar eylemlerini tamamen ve sonsuza dek sona erdirmek için birlikte çalışacağız" dedi.

IRAK

Irak hükümeti tarafından yapılan açıklamadaysa "Fedakar bir ekibin bir yıldan uzun süredir devam eden çalışmaları sayesinde Irak Ulusal İstihbarat Servisi terörist Ebu Bekir El Bağdadi'nin yerini Suriye'nin İdlib bölgesinde kesin olarak saptamayı başardı" ifadelerini kullandı.

Açıklamada "Bunu takiben ABD güçleri Irak istihbaratıyla koordinasyon içinde terörist El Bağdadi'yi yok etmek için bir operasyon yürüttü" denildi.

YORUMLAR 8
  • Once vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar ap acikca dalga geciyor .
    Cevapla
  • Bozok 66 4 yıl önce Şikayet Et
    Pkk li terörist nasıl general mazlum oluyorsa deaşlı ebubekirde MAREŞALdır Amerikanın düşmanı bizimde düşmanımız ama bizim düşmanımız amerikanın dostu,müttefiki,genaralı çözebilen varmı
    Cevapla
  • k-keskin 4 yıl önce Şikayet Et
    o teröristler zaten sizlerin sayesinde ortaya çıktılar abd ıngiltere fransa almanya yüzünden
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Dunyanin enbuyuk teroristleri abd ab ve itrail musluman dusmanlari.
    Cevapla
  • Şarlatan hümanizim 4 yıl önce Şikayet Et
    Organ extremist entegrist fondamentalist Jüdeo-hristiyanist (Evanjelist) Terorist DAEŞ'i Irakta canlandıracaklar, gibi ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!