Türkiye devreye girip teslim etti! Bağdadi'yi yakalatan isim açıklandı

İngiliz haber ajansı Reuters'ın haberine göre, Türkiye tarafından yakalanan ve Irak güvenlik güçlerine teslim edilen DAEŞ lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin baş danışmanlarından İsmail el-Etawi, verdiği bilgilerle operasyonun kilit ismi oldu.

Türkiye devreye girip teslim etti! Bağdadi'yi yakalatan isim açıklandı
Türkiye devreye girip teslim etti! Bağdadi'yi yakalatan isim açıklandı
GİRİŞ 28.10.2019 13:34 GÜNCELLEME 28.10.2019 17:40
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump dün yaptığı açıklama ile, terör örgütü DAEŞ'in lideri Ebu Bekir el-Bağdadi'nin İdlib kentinde düzenlenen bir operasyonla öldürüldüğünü duyurdu. Trump açıklamasında Türkiye, Rusya, Suriye ve Irak'a verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

 

TÜRKİYE'NİN YAKALADIĞI İSİM BAĞDADİ'NİN SONU OLDU

İngiliz haber ajansı Reuters'ın Iraklı yetkililere dayandırdığı özel haberine göre, operasyonun en kilit ismi Türkiye'nin yakalayıp Irak'a teslim ettiği Bağdadi'nin baş danışmanlarından İsmail el-Etawi...

 

Reuters'a konu ile alakalı açıklama yapan Iraklı üst düzey güvenlik yetkilisi, "Ethavi, Bağdadi'nin hareketleri ve saklandığı yerler hakkında bulmacanın eksik parçalarını vererek çok değerli bilgiler sundu. Ethavi, bize Bağdadi'nin yakın çevresindeki 5 kurmayıyla Suriye'de toplantı yaptıkları yerleri anlattı" ifadesini kullandı.

Bağdadi'nin son yayınlanan video kaydından bir görüntü...

SEBZE TAŞIYORMUŞ İZLENİMİ VERDİLER

Iraklı yetkililer Ethavi'nin, "Bağdadi bazen kurmayları ile hareket halindeki minibüslerde toplantı yapıyordu. Dikkat çekmemek için bunlarla sebze taşınıyormuş izlenimi yaratıyorlardı" dediğini aktardı.

TÜRKİYE, ABD VE IRAK'TAN ORTAK OPERASYON

Öte yandan bu yılın başında ABD, Türkiye ve Iraklı istihbarat birimlerinin düzenlenen bir operasyonda üst düzey DAEŞ yetkililerini yakaladığını ve bunun operasyon için kilit bir öneme sahip olduğunu söyleyen Iraklı istihbarat yetkilisi, "Bize Bağdadi'nin bütün toplantı noktalarını söylediler ve biz de bunları CIA ile paylaşarak bölgeye daha fazla ajan yerleştirmeye başladık" dedi.

KAYNAK: REUTERS
YORUMLAR 25
  • 0606 4 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel haber. Süper.*
    Cevapla
  • Ciz 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz yaptik onlar ne yaptı ypg nin başını bizde öldürelim
    Cevapla
  • 515151 4 yıl önce Şikayet Et
    ebubekr bagdadi etkisiz hale getirilmiş. Kim yaptiysa helal olsun eline sağlık. pis teröristbaşı. Darısı fetullah gülen itine."
    Cevapla
  • işin aslı 4 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz adisi aklı sıra deaşı Türkiye nin başına çöreklemek istiyor ingiliz kafirinin başka bir oyunu olabilir
    Cevapla
  • Fahri25 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin kurduğu taşeron örgüt pkk nın önünü açmak için kullanıyor.daes ıslam la alakası yok.cunku katlandığı tim insanlar müslümanları.israille neden rek kurşun sıkılmadı.aksine golan tepelerini israil ilhak etti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!