Lübnan Başbakanı Hariri duyurdu: İstifa edeceğim!

Lübnan'da ekonomik kriz ve yolsuzluğun tetiklediği sistem karşıtı protestolar toplumsal gerginliğe yol açarken, Başbakanı Saad Hariri'den "Çıkmaza saplandım, istifamı sunacağım" açıklaması geldi.

Lübnan Başbakanı Hariri duyurdu: İstifa edeceğim!
Lübnan Başbakanı Hariri duyurdu: İstifa edeceğim!
GİRİŞ 29.10.2019 17:15 GÜNCELLEME 29.10.2019 17:40
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Hükümet ortağı Şii örgüt Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah'ın Lübnan'da iktidar boşluğu olmaması için başbakan, hükümet ve cumhurbaşkanının görevde kalması gerektiği açıklamasına rağmen Sünni blok lideri, Başbakan Saad Hariri, çaresizlik ve kaçınılmazlık tonlamasıyla istifasını duyurdu. 

 

 

"Bugün artık çıkmaza saplandım, hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Mişel Aun'a sunacağım" diyen Hariri, tüm Lübnanlılara iç barışın korunması çağrısı yaptığını belirtti. 

Siyasi partilere "Lübnan'ı korumak bizim sorumluluğumuz" diye seslenen Hariri, "Makamlar gelir geçer, mühim olan ülkenin itibarı ve güvenliğidir" vurgusunu yaptı.

 

 

Hariri 2017 yılında da istifa kararı almış fakat kararı duyurduktan 17 gün sonra istifasını geri çektiğini duyurmuştu.

YORUMLAR 28
  • kahramanmaraş. 4 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlının ahı bunlar.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    siz yönetmeyi bilmezsiniz... siz sadece yönetilirsiniz... ama artık sizi kimin yöneteceğini seçme hakkınız da yok... osmanlıya ve onun sizlere gösterdiği hoşgörüye alçaklık ettiğiniz için ilahi kudret sizi tesbihin taneleri gibi darmadağın etti... tıpkı diğerleri gibi...
    Cevapla
  • Hmd 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk Telekomu zarara uğratıp kaçan Mahlukat
    Cevapla
  • niksarlı 4 yıl önce Şikayet Et
    sakın haaaaa yapma..
    Cevapla
  • Üzeyir 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar herkes bilip bilmeden atıp tutuyor yok İslam düşmanı yok şu yok bu Lübnan da 3 tane baş var hiristiyanlar yüzde 45 Müslüman Sünni 50 yüzde 5 de şi var tahmini ülkenin ana yasa sı cumhur başkanı hiristiyanlar başbakan Sünni meclis başkanı Şii bize laf sokan cumhur başkanı hiristiyanlar ortada bir bütünlük yok anlayacağın ız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı