Türkiye'yi hedef almışlardı! Azerbaycan'dan sert tepki

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, ABD Temsilciler Meclisinin 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan kararını ön yargılı ve haksız bulduklarını ve kınadıklarını bildirdi.

Türkiye'yi hedef almışlardı! Azerbaycan'dan sert tepki
Türkiye'yi hedef almışlardı! Azerbaycan'dan sert tepki
GİRİŞ 30.10.2019 15:54 GÜNCELLEME 30.10.2019 15:54
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Dış Politika Meseleleri Daire Başkanı Hikmet Hacıyev, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, ABD Temsilciler Meclisinin 1915 olaylarıyla ilgili kararının hiçbir siyasi, hukuki ve tarihi dayanağının olmadığını belirtti.

 

O dönemde yaşanan olayların siyasetçiler değil, tarihçiler tarafından araştırılması gerektiğini ifade eden Hacıyev, Ermenistan ve Ermeni lobisinin sözde soykırım iddialarını siyasi spekülasyon aracına dönüştürdüğünü kaydetti.

Hacıyev, bu şekilde, Güney Kafkasya ve diğer bölgelerde Ermenilerce işlenen suçların örtbas edilmeye çalışıldığını belirterek, "Ermenistan, bu yüzden, Türkiye'nin o dönemin olaylarının ortak komisyon tarafından araştırılması yönündeki önerisini kabul etmiyor. Sahte tarih yazımı, tarihin yeniden yazılma çabaları ve bunun siyasi baskı aracı olarak kullanılması kabul edilemez. ABD Temsilciler Meclisinin kararını kınıyor, ön yargılı ve haksız buluyoruz" ifadelerini kullandı.

 
KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Hasan doğru 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağlarsınız gardaş
    Cevapla
  • istanbul 4 yıl önce Şikayet Et
    Ermenileri abd kullanıyor Ermenileri uyanın Amerika bu kafaynan sizi ortadan kaldıttıracakgeri zekalılarboksör
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    azerbaycan helal bizde sizin yanınızdayız gardaşş
    Cevapla
  • Sucayet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanimizda olmaga gerek yoxdurki gardas. Biz zaten bir degil miyiz? Biriz, diriyiz, dunyaya yeteriz.
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Hani biz 7 Türk devletiydik, hani kardeştik, nerede diğerleri. Biz her konuda onların yanındayız da onlardan tık çıkmıyor. Bize ihtiyaçları olunca mı kardeş olacaz, başka zaman kardeş değilmiyiz
    Cevapla
  • yavuzz 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar durmayacak en son bizi amborgolarla tehdit edip iran gibi kiskaca almak istiyorlar. son urunu disardan alana kadar her seyi yerli yapmaliyiz. kendi kendimize yetmeliyiz. oyle bir duruma gelmeliyiz ki dunyaya KAFA ATMALIYIZ. bir sersemleyip kendilerine gelsinler. Gardas Azarbeycan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu