ABD duyurdu! Askeri yardımı geri çekiyoruz

ABD, Lübnan'a yapmayı planladığı 105 milyon dolarlık güvenlik yardımını geri çekti. Kararın sebebi açıklanmazken, Hizbullah ile ilgili olduğu değerlendiriliyor.

ABD duyurdu! Askeri yardımı geri çekiyoruz
ABD duyurdu! Askeri yardımı geri çekiyoruz
GİRİŞ 02.11.2019 10:12 GÜNCELLEME 02.11.2019 10:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İki ABD yetkilisi, Lübnan Başbakanı Saad El Hariri'nin istifasını sunmasından iki gün sonra Perşembe günü (31 Ekim) yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Lübnan'a yönelik 105 milyon dolar güvenlik yardımını durdurduğunu açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü Kongre'ye verdiği demeçte, Beyaz Saray Bütçe Ofisi ve Ulusal Güvenlik Konseyi'nin dış askeri yardımı durdurmaya karar verdiğini söyledi.

SEBEP AÇIKLANMADI

Reuters'ın haberine göre yetkililer yardımın neden engellendiğini söylemediler. Kaynaklardan biri, Dışişleri Bakanlığı'nın Kongre'ye karar için bir sebep vermediğini söyledi. Dışişleri Bakanlığı yorum yapmaktan kaçındı.

The National'a konuşan ABD'li bri yetkilininse kararın arkasında vaat edilen reformların yapılmaması olduğunu söylediği aktarıldı. Haberde ABD'nin Lübnan ordusu ve güvenlik güçlerine yıllık toplam 70 milyon dolarlık yardım yaptığı fakat buna rağmen reformların hayata geçirilmediği belirtildi.

Lübnan tarafı ise Mayıs ayında başlayan yardımın, ABD'nin Ortadoğu'daki önemli bir ortağı olan, Lübnan'ın sınırlarını koruyabilmesi için çok önemli olduğunu belirtiyor.

KESİLEN YARDIMDA NELER VAR?

ABD tarafından kesilen askeri yardımda, gece görüş gözlükleri ve sınır güvenliğinde kullanılan silahlar bulunuyordu.

"KARAR, HİZBULLAH İLE İLGİLİ" YORUMLARI

Öte yandan Washington'un kararının, İran'ın desteklediği ve Birleşik Devletler'in terör örgütü olarak kabul ettiği Hizbullah'ın Beyrut hükümetinde artan rolüne yönelik olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR 1
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    aha lübnanda da petrol olsaydi oralarida korumak icin asker göndrirlerdi katlimaci eskiyalar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyada eşi benzeri görülmemiş uygulama: Hakemler yalan makinesine bağlanacak
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı