ABD'den Türkiye ile ilgili yaptırım itirafı: Fayda etmeyecek!

Teröristlerin hamisi ve finansörü olan Batılı ülkeler terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı’na karşı iki yüzlü bir tavır takınarak Türkiye’ye silah satışını durdurmuştu. ABD merkezli savunma dergisi Defence News konuya ilişkin çarpıcı bir analizde bulundu. Dergide yer alan haberde, "Yaptırımlar etkisiz, Türkiye silahını kendisi yapıyor." ifadelerine yer verdi.

ABD'den Türkiye ile ilgili yaptırım itirafı: Fayda etmeyecek!
ABD'den Türkiye ile ilgili yaptırım itirafı: Fayda etmeyecek!
GİRİŞ 04.11.2019 06:52 GÜNCELLEME 04.11.2019 06:58
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

ABD merkezli savunma dergisi Defence News, Türkiye'nin savunma sanayiinde 'yaptırımları' önemsemediğini, alternatifleri olduğunu, zaten birçok ürünü kendisinin ürettiğini yazdı. Defence News dergisinin son sayısında pek çok ülkenin Türkiye'ye getirmeye çalıştığı savunma sanayii yaptırımlarının işe yaramayacağına dair kapsamlı bir analiz yazısı yer aldı.

 

 

Analizde şöyle denildi:

"Aralarında Fransa, İsveç, Çekya, Norveç, Hollanda, Finlandiya, İspanya ve Almanya'nın da olduğu NATO üyesi bazı müttefikler, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'na tepki olarak ülkeye silah satışını durdurdu. Ancak Türkiye bu operasyon için gerekli olan çoğu donanımı ve mühimmatı kendisi üretiyor. Resmi yetkililer yaptırımların Türkiye'nin askeri kabiliyetine minimum etki edeceğini ifade ederek ambargoya aldırış etmiyorlar.

 

 

Yetkililer yerel üretimin ordunun ihtiyaçlarının yüzde 70'ini karşıladığını; oysa 15 yıl önce bu oranın yüzde 20'lerde olduğunu söylüyor. Savunma analistleri, Ukrayna, Belarus, Pakistan, Güney Kore ve Çin'i alternatif mühimmat tedarikçileri olarak işaret ederken, özellikle Rusya'nın bir NATO üyesine istediği her şeyi satmak isteyeceğini vurguluyor."

ARTIK ÖNEMSEMİYORLAR

Analizin devamında ise "Üst düzey bir Türk diplomat, 'Bu ülkelerden yaptığımız silah ithalatı sınırlıdır. Diğer kaynaklardan elde edebileceğimiz hiçbir sistem üzerinde tekelleri yok' dedi. Üst düzey bir Türk askeri yetkili de, ambargolar dolayısıyla Suriye'deki operasyonel zafiyet oluştuğu iddiasını reddederken, 'operasyonun aylarca sürebileceği varsayımıyla başlatıldığını, buna göre ekipman ve mühimmat sağlandığını' söyledi" denildi.

TÜRKİYE RUSYA'YA YÖNELDİ

Analizde son olarak "ABD, Türkiye'yi Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri satın alması nedeniyle Ortak Savaş Uçağı (F-35) programından çıkarınca, Türkiye Moskova'ya döndü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'daki hava gösterisinde Su-57'leri inceledi. Türkiye ayrıca kendi savaş uçağını dizayn edip geliştirmeye çalışıyor" ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 55
  • Misafir mgl 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi kendimize yetebilirsek hic birini takmayacagız.yaptirumlar kendilerinin olsun...
    Cevapla
  • vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    ya bir de bu adamin degerini bilseniz, adam nelerle savasti, geldigin den biri, saglik sistemini kurdu, icerde ki vatan hayinlerle, tuekiye de silah sanayi, ilac sanayi, uzay sanayi, sehirle de tasimacilik, tren sanayi, milli gelir le her seye el koydu, bunlar kolay mi saniyorsunuz, turkiye kibi bir fakir ve borcluga saplanmis bir ulke idi, millet yumurtayi tek tek alirdi, ve daha neler
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim en büyük açığımız motor üretememek. Tank motorumuz, gemi, motorumuz ve helikopter motorumuz yok daha çalışmalar devam ediyor en kısa sürede biterse çok iyi olur. Azerbaycan’a sırf Almanya ambargo uyguluyor izin vermiyor diye Fırtına öbüslerini satamadık niye ? motoru Alman. Pakistan’a Atak helikopterimizi satmak istiyoruz motoru Amerikan olduğu için ABD sorun çıkartıyor. Eğer Altay tankı envantere girdiğinde en kısa sürede yerli motora geçemezsek onuda istediğimiz gibi bize dost ülkelere satamayacağız.
    Cevapla
  • Muhtesem 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika filmi kendi yaziyor kendi oynuyor deasi ypg yi tum teror orgutlerini n finansoru kurucusu onde abd arkaplanda avrupa oldugunu artik herkes ogrendi tum abd halkina ab halkina esas bunu anlatmaliyiz ogeretmeliyiz kendi halkini aptal yerine koyuyor tum dunyadaki terorun kaynagi abd ab israildir
    Cevapla
  • bekir sağlam 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür ki REİS sayesinde sizin gibi kan emicilerden kurtuluyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş