Macron'un ifadesi kriz çıkardı !

Fransa lideri "Gineli ve Fildişi Sahilli kaçak göçmenlere Fransızların yapmadığı bulaşıkçılık gibi işleri yapmaları için bir kota dahilinde çalışma izni verilmesini, yeraltı faaliyetleri yürüten Bulgar ve Ukrayna çetelerine tercih ederim" dedi, Sofya ve Kiev yönetimleri Fransız büyükelçileri dışişleri bakanlığına çağırdı.

Macron'un ifadesi kriz çıkardı !
Macron'un ifadesi kriz çıkardı !
GİRİŞ 04.11.2019 19:43 GÜNCELLEME 04.11.2019 19:43
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Gineli ve Fildişi Sahilli kaçak göçmenlere Fransızların yapmadığı bulaşıkçılık gibi işleri yapmaları için bir kota dahilinde çalışma izni verilmesini, yeraltı faaliyetleri yürüten Bulgar ve Ukrayna çetelerine tercih ederim" sözleri diplomatik gerginliğe neden oldu.

Bulgaristan ve Ukrayna hükümetleri, Fransa'nın ülkelerindeki büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak, Macron'un sözleri için açıklama istedi.

Macron bu sözleri geçen hafta sağ eğiimli Valeurs Actuelles dergisine verdiği mülakatta söylemişti. Fransa Cumhurbaşkanı, ifadelerini yalanlamamıştı.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Rudev, Macron'un sözleri için "yakışıksız ve hoyratça" dedi.

Rudev, "(Macron) Avrupa'nın lideri olma arzusunu ifade etti. Ama kendisini bu şekilde özensizce ifade ederse işi zor fikirlerini hayata geçirmesi zor" diye konuştu.

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Krasimir Karakaçanov da Macron'un sözlerine açıklık getirmesini isteyerek "Kimse ona Bulgar halkına hakaret etme hakkını vermiyor" ifadelerini kullandı.

Bulgaristan Avrupa Birliği üyesi.

Ukrayna vatandaşları da aralarında Fransa'nın bulunduğu Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyor.

Bazı gözlemciler, Macron'un son mülakatındaki sözleriyle aşırı sağcı Marine Le Pen'in destekçilerine "oynadığını" savunuyor.

Ulusal Birlik Partisi'nin lideri Le Pen, 2022'de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Macron'a karşı aday olacağını açıklamıştı.

Macron, 2017'de Le Pen'i ikinci turda yenerek Fransa Cumhurbaşkanı seçilmişti.

YORUMLAR 4
  • Adsız Atlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakmasınlar ama bu defa Macron doğru demiş. Avrupa'da Bulgar mafyası için çalışan tabiri caizse köle Bulgar işçilerle dolu. Özellikle çingene kökenli. Birçoğu uyuşturucu, kadın ticareti v.s gibi işler yapıyor.
    Cevapla
  • hepsi fransız 4 yıl önce Şikayet Et
    bulgaristan ve ukraynaya ne oluyor, çetecileri mi kolluyorlar?
    Cevapla
  • İst 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu makronda çoluk çocuk çıktı. Nasıl ülke yönetmektir. Ne dediğini de bilmiyor, halen ergenlik yaşıyor.
    Cevapla
  • Pola 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam terroriste aktiv destekcisi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma