Trump'tan Netanyahu'ya rest! Beyaz Saray bunu konuşuyor

ABD'li yetkililerin, Başkan Donald Trump'tan, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu için önemli olduğunu ileri sürerek, Filistin güvenlik güçlerine yardımları serbest bırakmasını talep ettiği, Trump'ın ise "Madem Netanyahu için çok önemli bu yardımlar, o zaman Netanyahu ödesin." diyerek bu talebi reddettiği ortaya çıktı.

Trump'tan Netanyahu'ya rest! Beyaz Saray bunu konuşuyor
Trump'tan Netanyahu'ya rest! Beyaz Saray bunu konuşuyor
GİRİŞ 07.11.2019 05:54 GÜNCELLEME 07.11.2019 06:03
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Amerikan Axios haber sitesi, ABD Dışişleri Bakanlığının, 6 ay önce Filistin'e yapılması gereken 12 milyon dolarlık yardımın kesilmediğini ancak yardımların Filistin yönetimine de aktarılmadığını tespit ettiğini yazdı. 

 

 

Dışişlerinin bu durumu, İsrail'in Washington Büyükelçisi Ron Dermer ve diğer İsrailli yetkililerin, bu yardımların İsrail ile yakın çalışan Batı Şeria'daki Filistin güvenlik güçlerine sağlanmasını talep etmesi ile farkettiği kaydedildi.

Bu yardımların verilmesinin Netanyahu için önemli olduğunu belirten İsrailli yetkililere ise Dışişleri Bakanlığının, bunun kararının Trump'ın elinde olduğunu aktardığı ortaya çıktı. 

 

 

BEYAZ SARAY'DA NETANYAHU KULİSİ

Axios'un, ABD'li yetkililere dayandırdığı haberinde, Beyaz Saray üst düzey yetkililerinin, Trump'a söz konusu 12 milyon doların Netanyahu için oldukça önemli olduğunu ve bu yardımların Filistin yönetimine verilmesini talep ettiği belirtildi. 

Yetkililer, bu konuda ikna olmadığını aktardıkları Trump'ın, "Madem Netanyahu için çok önemli bu yardımlar o zaman Netanyahu ödesin" ifadesini kullandığını dile getirdi.

Trump yönetimi iki yıldır Filistin'e yapılan yardımları peyderpey askıya almıştı. 

Benyamin Netanyahu'nun, bu yardımların kesilmesinde önemli rol oynadığı biliniyor. 

Netanyahu yönetimi, Trump yönetiminden, Birleşmiş Milletler Yakın Doğudaki Filistinli Mülteciler için Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) kapsamındaki yardımları kesmesini talep etmişti. 

Netanyahu ayrıca Trump yönetiminden Filistin güvenlik güçlerine sağlanan yardımları kesmesini istemişti.

YORUMLAR 16
  • türkiyem33 4 yıl önce Şikayet Et
    yiyin birbirinizi TÜRK ISLAM düsmanlari kefereler
    Cevapla
  • fikir 4 yıl önce Şikayet Et
    trampın adı tarihe gecmiş attıgı imzalarla 20 yıl sonra insanlar ne konuşacak bakalım
    Cevapla
  • fikir 4 yıl önce Şikayet Et
    ne resti cekmiş adamlar istedigini aldı 20 sene sonra filistin diye bir devletten bahsedilmeyecekı tram imzayı atarak kudüsü başkent ilan etmiş siz sadece bu milleti uyutun
    Cevapla
  • doğrusu 4 yıl önce Şikayet Et
    it iti ısırmaz.
    Cevapla
  • derin 4 yıl önce Şikayet Et
    sayın Trump ı sadece bu yüzden seviyorum, geniş düşünürseniz savaş strateji becerisi olmayan azami düzeyde ülke onurunu korumaya çalışan merhametli, iyi niyetliliğinin yanı sıra iyi bir ekonomist, ama beceriksiz bir politikacı, nedenmi? yahudilerin zehirli bir örümcek olduğunu düşünürsek, zehiri tüm damarlarına almış bir amerikanın bu örümceğe yem olmaktan başka çaresinin olmadığını göremiyor. dünya tarihinde bu canavar örümcekten kurtulmanın tek şansı hitlerin eline geçmişti ama şansını değerlendiremedi çünkü acele etti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar