Körfez ve İsrail nikaha hazırlanıyor

ABD yönetiminin, Ortadoğu’da Körfez ülkeleri ile İsrail arasında imzalanacak bir “saldırmazlık anlaşmasına” sıcak baktığı belirtildi. İsrail merkezli Mako internet haber sitesine göre, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın “Barış rayları” ismi verilen ve Körfez ülkeleri ile İsrail arasında bir demiryolu hattı oluşturulmasına dayanan “işbirliğinin geliştirme” stratejisine onay verdi.

Körfez ve İsrail nikaha hazırlanıyor
Körfez ve İsrail nikaha hazırlanıyor
GİRİŞ 07.11.2019 17:16 GÜNCELLEME 07.11.2019 17:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Habere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da dar bir grupla yaptığı toplantıda ABD’li yetkililerin “saldırmazlık anlaşmasına” onay ve destek verdiğini açıkladı.Sitenin haberine göre anlaşmanın ABD Başkanı Donald Trump’ın başkanlık görevi sırasında Beyaz Saray’da imzalanması hedefleniyor. Katz’ın geliştirdiği proje, Hicaz demiryolunun modernize edilmesi ve uzatılmasına dayanıyor. Projeye göre İsrail’in Hayfa limanından başlayacak hat, Ürdün üzerinden geçip, Suudi Arabistan’a giriş yapacak ve Körfez ülkeleri üzerinden Umman’da noktalanacak. İsrail, Şubat ayında Polonya’nın başkenti Varşova’da ve Ekim ayında Bahreyn toplanan İran konferanslarına Arap ülkeleri ile birlikte katılım göstermişti. Trump yönetiminin desteklediği her iki konferansın amacının da İsrail ile Körfez ülkeleri arasındaki ilişkileri normalleştirme/meşrulaştırma olduğu iddia edilmişti.

 
KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 4
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    dere akıyor arap bakıyor hadi arap hükümedi anlaştı ya arab vatandaşı hiçmi ya benim ülkemin başındakiler napıyor demiyormu yazık gendilerine yazık olacak
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    28 Şubat sürecinde askerlerin İsrail ile yaptığı onlarca anlaşmayı hatırlattı. Neticede 1000 yıl sürecek dedikleri 10 yıl sürmeden dağıldı gitti. Yahudi'ye epey büyük geldik bizi yiyemedi. Ama bu Araplar ne yapar bilmem. Mısır gittiyse gerisi çabuk gider. Neyse gelir kurtarırız. Birileri bu Yahudi'ye dur diyecek , zerre miktar şüphemiz yok.
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Araplar dolu dizgin esarete koşuyor.
    Cevapla
  • Free Filistin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar barış raylari değil Körfezin ahmaklaşma raylari. .!sonucunu bekle ey hain ebreheler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı