Türkiye ile Yunanistan arasında son dakika gelişmesi

Son dönemde tansiyonun yükseldiği Ankara-Atina hattında son dakika bir gelişme yaşandı. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, iki ülke dışişleri bakanlarının bugün bir araya geleceğini duyurdu. Bu duyurudan saatler sonra iki bakan bir araya gelerek görüşme gerçekleştirdi ve ikili ilişkiler ile bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye ile Yunanistan arasında son dakika gelişmesi
Türkiye ile Yunanistan arasında son dakika gelişmesi
GİRİŞ 08.11.2019 14:35 GÜNCELLEME 08.11.2019 14:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kapıları açarız, mültecileri Avrupa’ya göndeririz" sözleri ve Yunanistan'ın Kıbrıs açıklarında sondaj çalışmaları yapmasının ardından tansiyonun yükseldiği Atina-Ankara hattında son dakika bir gelişme yaşandı.

 

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, bugün Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu'nun bugün Cenevre'de bir araya geleceğini duyurdu. Açıklamada görüşmenin detaylarına dair bilgi verilmezken, Dünya Ekonomik Forumu sırasında gerçekleşecek toplantıda ikili ilişkiler ve bölgedeki sorunların masaya yatırılacağı aktarıldı.

GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİ

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Batı Balkanlar Stratejik Diyaloğu Liderler Zirvesi" çerçevesinde geldiği Cenevre'de Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'la bir araya geldi. İkili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • ecdad 4 yıl önce Şikayet Et
    bizim asıl düşmanımız INGILTERE-FRANSA ...ama işin ilginç tarafı Fransa ERMENI olayı birde son SURIYE olayını kaşımasa hiç FRANSA düşmanlığı yok gibi ... yunanistanı üzerimize düşen INGILIZ politikası ...Tarih boyunca OSMANLI düşmanı ingikiz-fransiz ile savaşmış iken yunanistan ile Yunan bağımsız savaşından sonra savaşımız yoktu...KURTUKUS savaşında bile yunanlar INGILIZ gemisi ile Anadoluya geldiler
    Cevapla
  • paslanmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ve Yunanistan'ın anlaşması her iki ülkenin menfaatinedir ege ve Akdeniz her iki ülkenin ortak çıkar alanlarıdır anlaşıp o pastayı bölüş meliyiz bu bölgede dini hariç birbirine en yakın halklarız emperyalistlerin oyununa gelmeli beraber kalkınmalıyız umarım toplantı iyi geçer
    Cevapla
  • tepki 4 yıl önce Şikayet Et
    He he yumuşak kulak memesi kıvamında geçsin.Bırakın bunları düşman,düşmanlığından vazgeçmiyor hala daha yumuşamaymış da bilmem neymiş!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar