ABD'nin Irak'taki üssüne füze saldırısı

ABD askerlerinin bulunduğu Musul'un güneyindeki Kayyara Askeri Hava Üssü'ne 17 adet katyuşa füzesi atıldı.

ABD'nin Irak'taki üssüne füze saldırısı
ABD'nin Irak'taki üssüne füze saldırısı
GİRİŞ 08.11.2019 22:13 GÜNCELLEME 08.11.2019 22:19
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Irak Savunma Bakanlığı, ABD askerlerinin konuşlandığı Musul'daki Kayyara Askeri Hava Üssü'ne 17 füzeyle saldırı düzenlendiğini duyurdu. 

 

 

Bakanlığa bağlı Medya Güvenlik Ağından yapılan yazılı açıklama, Musul'un güneyindeki Kayyara Askeri Hava Üssü'ne 17 adet katyuşa füzesi atıldığı, saldırının can kaybına yol açmadığı belirtildi.  

Açıklamada ayrıca saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için güvenlik güçlerinin bölgede operasyon başlattığı kaydedildi. 

 

 

Musul'un güneyinde ve kent merkezine 70 kilometre mesafede yer alan askeri hava üssü, terör örgütü DEAŞ'tan alındığı 2016'dan bu yana ABD askerlerince kullanılıyor.  

Amerikan askerleri, Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu kapsamında, söz konusu hava üssünde Irak güvenlik güçlerine danışmanlık hizmeti veriyordu.  

Terör örgütü DEAŞ'ın Temmuz 2017'de Musul'dan büyük oranda temizlenmesine rağmen, örgüt unsurları özellikle kentin kırsal bölgelerinde konuşlanmaya devam ederek zaman zaman saldırılar düzenliyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • Safya HARMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    En basit ifade ile , ABD üssüne ABD askerlerinin yaralamayan füzeler atılır, bu durum ABD için DEAŞ terörünün bitmediğinin kanıtı sayılır, doğal olarak bölgedeki asker sayısını artırmak zorunda oldukları, ABD'yi ve tüm insanlığı korumaları gerektiği yönünde açıklama yapılır, sonrasında petrol kuyularını kontrol altına aldıkları, demografik yapıyı değiştirdikleri, terörü amaçlarına hizmet etmek için oluşturduklar anlaşılır.
    Cevapla
  • s400 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne hikmetse bunlara ve israile atilan füzeler hicbir can kaybina neden olmuyor. ama neden olmuyor?
    Cevapla
  • E.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika, kurdurduğu terör örgütleri sayesinde Ortadoğuya yerleşti. Ortadoğudaki terör örgütlerinin hiçbirisi Amerika'ya düşman değildir. Zaten terör örgütlerinin kurucu lider kadrosuna öldürüldü süsü verilerek yeni bir yüz ve kimlik ile yaşamlarını devam ettirme imkanı veriliyor. Bu teröristlerden sadece Usame Bin Laden ölmüştür. O da Amerika'nın operasyonu ile ölmemiştir, kanser hastalığına yakalanarak ölmüştür. Çünkü Usame Bin Ladenin kansere yenik düşerek hayatını kaybettiğini söyleyen ve gören ciddi görgü tanıkları var.
    Cevapla
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    it sürüsü yine bir oyun kurma çabasında
    Cevapla
  • kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    isidlileri kulanmaliyiz ve amerikaya karsi gerila savasi baslatilmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu