Elon Musk yine şaşırttı: Mars için maliyet verdi!

SpaceX uzay taşımacılığı şirketinin sahibi Elon Musk, Mars’ta koloni kurulması için nelerin gerektiğini Twitter hesabından paylaştı.

Elon Musk yine şaşırttı: Mars için maliyet verdi!
Elon Musk yine şaşırttı: Mars için maliyet verdi!
GİRİŞ 09.11.2019 12:51 GÜNCELLEME 09.11.2019 12:58
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

ABD'li roket ve uzay mekiği üreticisi SpaceX'in kurucusu ve Üst Yöneticisi Elon Musk, yeni teknolojilere askeri erişimi hızlandırmak amacıyla çeşitli girişimlere küçük bütçeli yatırımların yapıldığı bir etkinlik türü olan Air Force Space Pitch Day'de konuştu.

Musk konuşmasında, Mars'ta kalıcı ve sürdürülebilir bir şehir kurulabilmesi için neler gerektiğini anlattı.

"YAKLAŞIK 20 YIL ALACAK"

Daha sonra ise sosyal medya sitesi Twitter'daki hesabından bir takipçisinin sorduğu soruya cevap verdi.

Musk'a göre, Mars'ta sürdürülebilir bir şehir kurabilmek için bin Starship uzay gemisi ve bu araçların taşıyacağı en az bir milyon ton ham madde ve ekipman gerekiyor. 

SpaceX'in kurucusu Musk,  Dünya ile Mars’ın uçuş için uygun mesafeye yılda iki kez yaklaştığını belirterek, ekipman naklinin yaklaşık 20 yıl alacağını aktardı.

Musk, her bir seferin ise iki milyon dolara mal olacağını ifade etti.

YENİ ROKETİN TANITIMINI YAPMIŞTI

Elon Musk, eylül ayında, Ay'a, Mars'a ve farklı gezegenlere insan taşımayı hedefledikleri "Starship" adlı yeni roketin tanıtımını, SpaceX'in Texas'taki üssünde gerçekleştirmiş ve uzay aracının ''Mk1'' versiyonunun bir ya da iki ay içinde test kapsamında fırlatılacağını söylemişti.

Roketin yaklaşık 20 kilometre yüksekliğe çıktıktan sonra dikey iniş yaparak dünyaya geri döneceğini ifade eden Musk, 6 aydan daha kısa sürede ise yörüngeye ulaşmayı ve insan taşımayı denemek istediklerini vurgulamıştı.

YORUMLAR 32
  • iskit 4 yıl önce Şikayet Et
    doğru söylüyor lakin eksik anlatıyor hitlerin yarım kalmış projesini gercekleştirecekler. zenginleri ve çok zeki insanları ayırıp toplayıp gidecekler kalanlar muhtemelen dunyadaki nukleer santrallerin bakımsızlıği sonucu patlayacak veya patlama sonucu dünya yok olacak ya da radyasyondan. dünya kaynaklari tükeniyor . ihtiyaçlar sonsuz kaynaklar sınırlı. adamlar kaynaklarin ihtiyaclara cevap vermediginin ve cikacak savasin farkindalar. 2060-2100 arasi plan yazin bi kenara
    Cevapla
  • bir vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    ilk önce 20 torba çimento su dur bakem su varmıydı kafa bulmayın milletle
    Cevapla
  • Enes 4 yıl önce Şikayet Et
    Marsta hayat var çok zengin aile ler buraya gitmek için yatırım yapıyor. Dünya hammaddeleri 50 yıl ile 100 yıl arasında tükenecek. Demedi demeyin...
    Cevapla
  • lokman 4 yıl önce Şikayet Et
    bence sen hazırlığı öbür tarafa yap, canlıları çıkarma emri yeryüzüne verildi göklere de dön emri
    Cevapla
  • Sahipkıran 4 yıl önce Şikayet Et
    Deme zaten zira yalan...
    Cevapla
  • namık54 4 yıl önce Şikayet Et
    Marsa gideceğiz diyen lere sesleniyorum. uydumuz olan ayın yüzeyinde 1 tane toplu fotoğrafınızı göreyim, 1 kere canlı yayın yapın (1969 daki gibi) da bu millet size inansın.siz daha ayın yüzeyinde adım atmadınız be.... mars masalıyla milleti kandırmayın.50 yıl önce adım atıldı,,,yıl 2019, 50 yıl gecti. herşey ilerledi ama aydan canlı yayın yok niye... çünkü yalan.
    Cevapla
  • Safya HARMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Elon Musk, Ezhel ile tanışıyor mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'