Hoparlörden okunacak ilk ezan sabote edildi

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da ilk defa hoparlörden okunması beklenen ezan, hoparlöre giden kablonun kimliği açıklanmayan bir kişi tarafından kesilmesi sonucu engellendi.

Hoparlörden okunacak ilk ezan sabote edildi
Hoparlörden okunacak ilk ezan sabote edildi
GİRİŞ 10.11.2019 06:37 GÜNCELLEME 10.11.2019 11:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da ilk defa hoparlörden okunacak ezan, kablolarının kesilmesi nedeniyle okunamadı. Amsterdam'da bulunan Mavi Camii’nde ilk defa okunması beklenen Cuma namazı ezanı kablonun kimliği henüz açıklanmayan bir kişi tarafından kesilmesi sonucu sabote edildi. Yetkililer, sabote olayına ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini polisle paylaştıklarını ifade etti. Perşembe akşamı tüm kontrolleri yapılan sistemin Cuma ezanında çalışmaması sonucu kablonun kesildiği öğrenildi. Cami önünde toplanan Müslüman vatandaşlar ve Hollanda basını, bu tarihi ana şahitlik etmek için bulundukları Mavi Camii'nin önünde hayal kırıklığına uğradı.

 

Cami yönetimi ile yapılan görüşmede, kişinin görüntülerinin ellerinde olduğunu ve görüntüleri polis ve belediye ile paylaştıkları ifade edildi. Yetkililer aşırı sağcı veya İslam karşı kişilerinin bunu yaptığına dair şu an için bir bilginin olmadığını ifade etti. Oldukça hassas bir durum olduğu ve bu yüzden kişinin kimliği ile alakalı bir açıklama yapamayacaklarını ifade etti.

 

Fas cemaatinin baş imamı ise ezanın Hollanda ve özellikle Amsterdam'daki vatandaşlar için önemli olduğunu vurguladı. İmam, İslam’a karşı ön yargılarının kırılmasını ve özellikle kötü duygularının ezan sayesinde kalkacağını ifade etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • Adiniz Soyadiniz 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi olmus
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Tabii ki kafirlerin ezana karşı olduğunuzu biliyoruz. Sen kafirlikten mi, münafıklıktan mı sevindin?
    Cevapla
  • Yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    Kına Yak
    Cevapla
  • vatan millet 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın çoğunluğu kafir. Bunu değiştirmemiz lazım.
    Cevapla
  • temsil 4 yıl önce Şikayet Et
    daha bizim askeriyemizde kosovada kışlada ezan okunmuyor yasak bakanı başbakanı hepsi ziyaret etti hadi ora hiristiyan bura musluman ve biz buraya ezan bayrak icin gelmisiz sozümona belki yetkili 1 musluman duyar ne deyelim
    Cevapla
  • Çiftçi 4 yıl önce Şikayet Et
    Bre densiz deden ebucehil kesemedi o ezanı,senmi kesecen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı