Dünya kabusa uyandı! Arka arkaya suikast haberleri geliyor

İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin komutanlarından Beha Ebu'l Ata, Gazze'deki bir eve düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybetti. Gelen başka bir son dakika haberine göre ise İsrail, İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Ekrem el-Accuri'ye de suikast düzenledi. Şam'daki evi hedef alınan Accuri suikastten kurtulurken, oğlunun hayatını kaybettiği açıklandı. Esed'in ajansı SANA'dan da açıklama geldi.

GİRİŞ 12.11.2019 13:33 GÜNCELLEME 12.11.2019 17:11
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Dünya bu sabah, İsrail'in düzenlediği biri başarılı biri başarısız suikast girişimleriyle sarsıldı. Uluslararası ajanslar haberleri son dakika koduyla duyurdu. İsrail ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Gizli Servisi Şin Bet ile ortaklaşa düzenlediğimiz saldırıda Gazze'de İslami Cihad'ın komutanı Beha Ebu'l Ata'yı hedef aldık" ifadesi kullanıldı.

 

NETANYAHU SUİKAST EMRİNİ VERDİ

 

Saldırıya İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından onay verildiği belirtilen açıklamada, "İslami Cihad'ın Gazze'deki faaliyetlerinin çoğunu fiiliyata geçiren Ebu'l Ata'nın saatli bir bomba gibi olduğu, İsrail vatandaşlarını ve askerlerini hedef alan operasyonlara doğrudan katıldığı" kaydedildi.

Açıklamada, "Ebu'l Ata'nın ayrıca geçen yıl Gazze'den başlatılan sabotaj eylemlerinin çoğundan, 25 Ağustos 2019'da Sderot festival alanına roket atılması, aynı şekilde 1 Kasım 2019 tarihinde Sderot'a roket atılmasından" sorumlu olduğu dile getirildi.

Ebu'l Ata'nın bombalanan evi...

KUDÜS SERİYYELERİ SUİKASTI DOĞRULAYIP VE İNTİKAM YEMİNİ ETTİLER

Kudüs Seriyyeleri ise yaptığı yazılı açıklamayla, Ebu'l Ata'nın saldırı sonucu öldüğü haberini doğruladı. Açıklamada, İsrail'e deprem etkisi yaratacak bir karşılık verileceği aktarıldı. Filistin Sağlık Bakanlığı ise Gazze'nin doğusunda Ebul'l Ata'ya yönelik saldırıda bir kadının daha öldüğünü, 2 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Suikast sonucu öldürülen Ebu'l Ata....

"İSRAİL'E ÖLÜM" SLOGANLARI

Ebu'l Ata'nın öldürülmesi sonucu, çok sayıda Filistinli Gazze'de sokaklara indi. Ebu'l Ata'nın cenazesini omuzlayan Filistinliler "İsrail'e ölüm" sloganları attı.

Suikast sonucu öldürülen Ebu'l Ata'nın cenazesi

İKİNCİ SUİKAST GİRİŞİMİ

İsrail'in, İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Ekrem el-Accuri'nin Suriye'nin başkenti Şam'daki evine sabah saatlerinde düzenlediği operasyonda Accuri'nin oğlu hayatını kaybetti. İslami Cihad tarafınan yapılan yazılı açıklamada, "Ekrem Accuri'nin Şam'daki evi hedef alındı. Saldırıda Accuri'nin oğullarından biri yaşamını yitirdi" ifadesi kullanıldı ancak ayrıntılı bilgi verilmedi.

Ekrem el-Accuri'nin evine saldırı...

İSRAİL'DEN YENİ AÇIKLAMA

İsrail Ordusu tarafından yapılan yeni açıklamada, Gazze tarafından çok sayıda füze atışı yapıldığı ve Tel Aviv'de siren seslerinin çaldığı aktarıldı. Ordu açıklamasında, Gazze'de birkaç gün sürecek çatışmalar beklediğini de duyurdu.

"NETANYAHU KENDİSİNİ KURTARMAK İÇİN BU EMRİ VERDİ"

İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden partilerin oluşturduğu Ortak Arap Listesi Blokunun Yahudi asıllı milletvekili Ofer Kassif, Netanyahu'nun kendisini kurtarmak için Beha Ebu'l Ata'nın öldürüldüğü saldırının emrini verdiğini belirtti. Kassif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Netanyahu kendisini kurtarmak için yapabileceği tek şey olan: öldür, yok et ve savaşı kışkırt yöntemine başvuruyor" ifadelerini kullandı.

Yahudi asıllı milletvekili Ofer Kassif....

İSRAİLLİ GAZETECİDEN İMALI NETANYAHU PAYLAŞIMI

İsrail'in Times of Israel gazetesi muhabirlerinden Raoul Wootliff de Ebu'l Ata suikasti ve bölgede artan gerilime ilişkin Twitter hesabından yaptığı kısa değerlendirmede, "Tamam, Bibi (Netanyahu) Başbakan olarak kalabilir" cümlesini kullandı.

İsrail Gazze'ye saldırılarına devam diyor...

ESED'İN AJANSINDAN AÇIKLAMA

Suriye Develt Ajansı'ndan (SANA) yapılan açıklamada, Ekrem el-Accuri'nin başkent Şam'daki evine saldırı düzenlendiği, kendisinin sağ kurtulduğu ancak bir oğlunun öldüğü aktarıldı.

AB'DEN BÜYÜK ŞOK

Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Golan Tepeleri gibi İsrail işgali altındaki bölgelerden gelen malların tanımlanmasının kesin olarak yapılmasını ve "İsrail'in ilgili bölgelerde egemen bir oluşum olarak değil, işgalci güç olarak bulunduğunun" belirtilmesi yolunda bir hüküm kurdu.

Avrupa Adalet Divanı'nın bu kararının ardından Avrupa Birliği'nden de bir açıklama geldi. AB Komisyonu, ürünlerinin çıkış noktalarının açık ve yanlış yönlendirici olmadan belirtilmesinin AB'nin tüketici politikasının temel parçalarından biri olduğunu vurguladı. AB'den gelen açıklamada, "AB Komisyonu, mahkeme kararının, 2015'te Komisyon tarafından yapılan açıklayıcı bildirimde söylendiği üzere, İsrail yerleşimlerinden çıkan ürünlerin kökeninin gösterilmesinin tüketici açısından doğru ve yanlış yönlendirici olmaması gerektiğini teyit ediyor" ifadesine yer verildi.

GAZZE'YE YAKIN BÖLGELERDE ROKET SİRENLERİ ÇALDI

Ebu'l Ata suikastının ardından İsrail'in Gazze Şeridi'ne yakın yerleşim bölgelerinde roket sirenleri çaldı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, başta Aşdod kenti olmak üzere Gazze'ye yakın birçok bölgede roket sirenlerinin çaldığı ifade edildi.

Gazze'den atıldığı belirtilen roketler nedeniyle can kaybı olup olmadığına ilişkin ise henüz açıklama yapılmadı.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 45
  • Aron 4 yıl önce Şikayet Et
    Şaron'un senelerce hareketsiz bir şekilde "katlettiği masumların" görüntüsünü izleyerek cehennemdeki yerini daha ölmeden görmesi bu adilere İBRET olmamış demek ki!.. Şaron şmdi dünyaları verse de kurtulsa... Ama nerede geçti!..
    Cevapla
  • ilteri 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların liderleri sizde aynısı ile cevap verin.Allahtan korkun zalimden değil.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sıfatı domuza benziyor.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Arap ülkeleri şerefinizle tarihe geçmek istiyorsanız israile karşı birlik olun.eski hain damgasından kurtulun.bindefa ölmektense şerefiniz varsa bidefa ölün.
    Cevapla
  • Anil2 4 yıl önce Şikayet Et
    Araplar kendi halkina acimiyor. Bakin suriyede yemen de Irakta hep kendi vatandaslarini olduruyorlar. HAINLIk bunlarin kanida
    Cevapla
  • mardini 4 yıl önce Şikayet Et
    pkk pyd deas fetö elkaide israil terör örgütleri ni lanetliyorum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?