Esper'den S-400 ve F-35 açıklaması

ABD Savunma Bakanı Esper, Türkiye'nin hem S-400 hava savunma sistemlerine sahip olmasının hem de F-35 projesinde devam edemeyeceğini belirtti. Esper, "Akar ile son görüşmemizde net bir şekilde, hem S-400'lere sahip olup hem de F-35'lerle devam edemeyeceklerini söyledim" dedi.

Esper'den S-400 ve F-35 açıklaması
Esper'den S-400 ve F-35 açıklaması
GİRİŞ 13.11.2019 01:54 GÜNCELLEME 13.11.2019 01:54
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, bugünkü basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ikinci bir mektup gönderdiğinden haberdar olmadığını söyledi.

Esper, ikinci bir mektupta, Türkiye'nin S-400'leri aktive etmemesi karşılığında F-35 programına geri dönebileceği vaat edildiği yönündeki iddialarıyla ilgili soruya "Böyle bir şey duymadım. Ama bu, böyle bir şeyin olmadığı anlamına gelmez" ifadelerini kullandı.

AKAR İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİNİ AÇIKLADI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Brüksel'deki konuşmasını hatırlatan Esper, "Akar ile son görüşmemizde net bir şekilde, hem S-400'lere sahip olup hem de F-35'lerle devam edemeyeceklerini söyledim. Bence bu F-35'ler için çok fazla tehdit teşkil ediyor ve tüm NATO müttefiklerimiz de bizle aynı fikirde. Özellikle de F-35'leri satın alanlar ya da deneyen ülkeler" dedi.

CAATSA YAPTIRIMLARI DA SORULDU

ABD'li bakana, henüz Türkiye'ye karşı CAATSA yasasının uygulanmasının Hindistan'a nasıl bir mesaj olduğu soruldu. Esper, "Her ülkenin durumu kendine özgü o nedenle hepsini kendi koşullarında ele almalısınız. Haliyle her ülkeye karşı yaptırımı da bu şekilde, Dışişleri ve Maliye bakanlıklarıyla değerlendireceğiz" yanıtını verdi.

YORUMLAR 34
  • ziyag 4 yıl önce Şikayet Et
    abd yi terörü destekleyen ülkeler listesine alalım yaptırım uygulayalım. abd terör devletidir.
    Cevapla
  • F35 abd yalanı 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD biliyorki dünyada en iyi uçak testini bizim Türk pilotları yapıyor dünyaya beş para etmez F35 lerini dünyanın en gelişmiş 5. nesil savaş uçağı yalanını yutturdular eğer Türkiye bu uçaklara sahip olursa 5 para etmez F35 lerin yalan efsanesi sona erecek ABD sözde F35 yalanlarla dolu efsanesi elinde patlayacak bu efsane S400 lere yakın uçtuğunda bütün elektronik bilgileri çalınır söyleviyle zaten patladı hemde dünyada şu an kullanılan F35 lerin birçok şikayet ve sıkıntılı durumundanda ne olduğu ortada
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Vermiyorsan verme kardeşim. Biz S-400’ü acil ihtiyaç olduğu için aldık adı üstünde acil ihtiyaç. Hepiniz Patriotları geri çektiniz en çok ihtiyacımız olduğu zamanlara tası tarağı toplayıp gittiniz. Fırat kalkanı, zeytindalı hareketi yapılırken nerdeydiniz ? 15 Temmuz’da nerdeydiniz ? Bugün İspanya’nın Patriotları ile İtalya’nın Samp-T’leri kaldı geriye onlarında ne yapacağı belli değil zaten bizim için değil İncirlik için orda olduklarını biliyoruz o yüzden bir ülkenin hava savunması başka ülkelerin inisiyatifine bırakılmayacak kadar önemli olduğundan devletimiz S-400 aldı. Siz vermiyorsunuz diye elimizi kolumuzu bağlayıp yerimize oturacak değiliz ya
    Cevapla
  • Allahtan Ricam. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey ABD Yüce Allah sizlere Hazreti Nuh tufanı yaşatsın inşallah.
    Cevapla
  • kahramanmaraş. 4 yıl önce Şikayet Et
    Lan sizin olsun f35 niz. Allahın yardımıyla biz ihtiyacımız olan silahı başka yerden de almayı biliriz. Kısa süre de kendimiz yapmayı da biliriz. Yahudi uşakları sizi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı