Trump'tan infazcı askerlere af!

ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan'da savaş suçu işleyen 2 ABD subayı hakkında af kararı çıkardı.

Trump'tan infazcı askerlere af!
Trump'tan infazcı askerlere af!
GİRİŞ 16.11.2019 11:25 GÜNCELLEME 16.11.2019 11:25

Trump ayrıca Irak'taki operasyonlarda görev yapan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı bir müfreze komutanını yeniden görevlendirdi.

 

 

Trump’ın bu adımının askeri adaleti zayıflattığı ifade edilerek eleştirilirken, bunun savaş meydanlarında yapılan zulümlerin göz ardı edilebileceği mesajı verdiği belirtildi.

DAHA ÖNCE DE AFFETMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump daha önce de, Irak’ta gözaltına alınan bir kişiyi öldürmek suçundan 2009 yılında hapis cezasına çarptırılan eski bir ABD askerini affetmişti.

Irak’ta görev yaparken iki arkadaşını bir bombalı saldırıda kaybeden Behenna, olayla ilişkili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan Iraklı Ali Mansur’u daha sonra izni ve yetkisi olmadan sorgulamış, çırılçıplak soyduğu Mansur’a sorgu sırasında iki el ateş etmişti. Irak polisi, olayın ertesi günü Mansur’un cesedini bulmuştu.

 

 

Mansur’un sorgu sırasında kendisine taş attığını iddia eden Behenna, meşru müdafaada bulunarak ateş ettiğini söylemişti. Behenna mahkemede, “Ali Mansur’un silahımı alıp bana doğrultmasından korktum” demişti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı