Trump, savaş suçu işlediği iddia edilen iki asker affetti

ABD Başkanı Donald Trump Afganistan’da savaş suçu işlediği iddia edilen iki askeri affetti. Trump yaralı bir savaş esirini öldürdüğü ileri sürülen bir askerin rütbe tenzilini de geri aldı.

Trump, savaş suçu işlediği iddia edilen iki asker affetti
Trump, savaş suçu işlediği iddia edilen iki asker affetti
GİRİŞ 17.11.2019 07:55 GÜNCELLEME 17.11.2019 11:01
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın Clint Lorance ve Mathew Golsteyn adlı askerleri affettiğini duyurdu. Lorance Afganistan'daki görevi sırasında birliğine yaklaşan üç silahsız kişiye ateş açılması emrini verdiği için 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ateş edilen kişilerden ikisi hayatını kaybetmişti. Golsteyn ise bomba imal eden bir kişiyi hukuka aykırı bir biçimde öldürmekle suçlanıyordu. Golsteyn hakkındaki dava görülmeye başlamamıştı.

Trump ABD Donanması özel kuvvetleri Navy Seals’a bağlı asker Edward Gallagher’ın rütbe tenzilini de geri aldı. Gallagher 2017'de Irak'ta esir alınan bir DAEŞ üyesinin öldürülmesinden sorumlu tutuluyor. Gallagher'ın yaralı haldeki DAEŞ'li teröristi bıçaklayarak öldürdüğü ve ardından da cesediyle fotoğraf çektirdiği belirtiliyor. Ayrıca Gallagher'ın silahsız bir adam ile kız çocuğuna ateş açtığı ileri sürülüyordu.

Edward Gallagher temmuz ayında askeri mahkemede görülen davada beraat etmişti. Jüri, Gallagher’ı DAEŞ cesediyle fotoğraf çektirmekten suçlu bulurken Irak’ta sivillere ateş açmak gibi diğer tüm suçlamalardan suçsuz bulmuştu. Bunun üzerine Gallagher’ın rütbesi düşürülmüştü.

Mahkemede Gallagher’ın birliğinden askerler tanıklık etmiş, savunma makamı ise askerlerin komutanlarının yönetim tarzını beğenmedikleri için onu karaladıklarını ileri sürmüştü.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 7
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar asıl yaptıklarınızın yanında hiç bile değil; sizin alayınız katliamcı ve alçak.
    Cevapla
  • Ahmed. 47 4 yıl önce Şikayet Et
    İt. İti. Isırmaz. Derler. Ya
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    bu pis kafirlerin hgepsin in yakinda Allah belalari ni ve cezalarin i öyle verecekki saadam gibi ölmeyi arz edecekler
    Cevapla
  • Muşlu Tekin 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar geriye dönüp Amerika diye bir ülke vardı eskiden dediklerinde dünyada o gün en yüksek sada yine İslamın olacaktır.
    Cevapla
  • suç nedir 4 yıl önce Şikayet Et
    ceza almayacaklarsa o zaman savaş suçu denen şey niye var?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak