Barzani ailesinin ABD'deki iki yeni lüx malikanesi! Fiyatları şok etti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni (IKYB) idare eden Barzani ailesinin, dünyanın en pahalı evlerinin bulunduğu ABD'nin Kaliforniya eyaletinin güneyindeki Beverly Hills'te iki lüks eve 47 milyon dolar harcadığı iddia edildi.

Barzani ailesinin ABD'deki iki yeni lüx malikanesi! Fiyatları şok etti
Barzani ailesinin ABD'deki iki yeni lüx malikanesi! Fiyatları şok etti
GİRİŞ 18.11.2019 16:55 GÜNCELLEME 18.11.2019 16:58
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Variety'de yer alan habere göre, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Beverly Hills'teki lüks evler birçok ünlü ismin yaşamayı tercih ettiği evler olarak dünya çapında bir şöhrete sahip. Haberde, Barzaniler'in aldığı iddia edilen Maison 613 adı verilen ev ve 1970'lerde inşa edilen Foothill Manor için 47 milyon dolarlık bir harcama yapıldığı belirtiliyor.

Maison 613

İÇLERİNDE YOK YOK

Haberde, Hollywood'dan ünlü isimlerin sıkça tercih ettiği bölgede bulunan Maison 613 isimli evin yaklaşık 2000, Foothill Manor'un ise 1200 metrekarelik bir alan üzerinde kurulu olduğu bilgisi yer aldı.

Maison 613 adlı malikanede güzellik salonu, asansör, kapalı basketbol sahası, 17 banyo ve bir bowling salonu da bulunduğu aktarılıyor.

Biraz daha küçük olan Foothill Manor malikanesi ise yaklaşık 1200 metrekarelik bir alana kurulmuş.

Maison 613

PARALAR NAKİT ÖDENMİŞ

Maison 613'ün iki yıl önce 40 milyon dolara çıktığı ancak geçen yıl 27 milyon dolara satıldığı kaydediliyor. Haberde bu ödemenin tamamen nakit olarak sağlandığı ifade ediliyor. Maison 613'ün satışından üç ay önce de Foothill Manor için 20 milyon dolarlık yine nakit transferi yapıldığı bilgisi paylaşılıyor.

Foothill Manor

Evlerin sahiplerinin isimleri özenli bir şekilde gizlense de, habere göre kayıtlara iyice bakıldığında bir isim aynı zamanda bu iki Beverly Hills gayrimenkulü ile bağlantılı görünüyor. Bu kişinin Virginia kökenli bir Kürt olan ve eski IKYB Başkanı Mesud Barzani'nin oğlu Mansur Barzani'yle uzun süreli yakın arkadaşlığı bulunan Haval Dosky olduğu ifade ediliyor. 

Foothill Manor

Haberde, Barzaniler'in zenginliği vurgulanırken, ailenin İran'a petrol kaçakçılığı yaptığına ilişkin haberler hatırlatılarak, 47 milyon dolarlık bir gayrimenkul alımın, bunun gibi bir yolsuzluğun kanıtı olabileceği yorumuna yer veriliyor.

YORUMLAR 70
  • Müslüman 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne acıki embesiller hala anlamayacaklar.
    Cevapla
  • gökhan 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah dünya onlarındır ahiret bizim
    Cevapla
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    alaka
    Cevapla
  • ARGITHANLI 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu petrol ve kaçakcılıkla uğraşan toplumların zerrekadar milletlerini düşündüğü yok ne şünürlerse hep menfaatleri öncelikleri var Yaaa işte barzanin milleti debelensin dursun hiç barzanilerin umrundamı ?
    Cevapla
  • meg 4 yıl önce Şikayet Et
    kahrolsun pkk
    Cevapla
  • fatih15 temuz 4 yıl önce Şikayet Et
    vatan satmanın belgeleridir bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama